Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

'Kinderen moeten deelnemen aan verkeer'

Toegevoegd: 17-09-2009, 09.19 uur
'Kinderen moeten deelnemen aan verkeer'
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg zijn vanochtend ruim 200 ballonnen de lucht ingelaten door kinderen die speciaal lopend of met de fiets naar school waren gekomen.
 
De gemeente Middelburg had samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en basisschool de Acaciahof de actie 'Op voeten en fietsen naar school' georganiseerd waarbij kinderen die te voet of met de fiets naar school kwamen bij aankomst een groene kaart kregen. Kinderen die met de auto kwamen, kregen een witte kaart. De kaarten werden omgewisseld voor balonnen. Degene van wie de ballon met groene kaart het verst komt, wint een nieuwe fiets.
 
De actie komt voort uit het idee om kinderen al vanaf jongs af aan kennis te laten maken met het verkeer. Door ze zelf deel te laten nemen aan het verkeer moet de verkeersveiligheid verbeteren, aldus Veilig Verkeer Nederland. De ballonnenactie wordt overigens ook voortgezet met een stickeractie waarbij voor elke dag dat de kinderen lopend of fietsend naar school komen zij een sticker krijgen. Ook hier zijn weer prijzen mee te winnen.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (17-9-2009 om 14:50)
.......bij een lagere school woon je zeker binnen de 10 kilometer hoop ik.
Martin (17-9-2009 om 13:38)
Erg kortzichtig. Kinderen wonen niet allemaal binnen 10 km van hun school, lekker fietsen......
Marina (17-9-2009 om 13:18)
Goede actie, moet overal worden toegepast. Deelnemen aan het verkeer hoort bij de opvoeding. Stimuleren van te voet en met de fiets deelnemen aan het dagelijkse verkeer, verbetert het kijkgedrag als kinderen op straat spelen. Weg met de "achterbankgeneratie". Een kind moet de straat leren kennen
Car (17-9-2009 om 11:28)
Leert de jeugd ook HOE zij zich in het verkeer moeten gedragen??? Zojuist van de fiets gevallen omdat er een fietsende groep niet opzij ging...... Heeft men niet geleerd om ook rekening te houden met het reatievermogen van ouderen ???
Cookie-instellingen beheren