Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Spoor van vernielingen in Middelburg

Toegevoegd: 20-09-2009, 19.29 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vannacht rond 04.20 uur vannacht kwam er bij de politie een melding binnen dat er bij de viskiosk op de Koningsbrug in Middelburg vernielers aan het 'werk' waren.


Twee politiebikers zijn snel naar de pleegplaats gefietst en spraken daar een getuige die verklaarden dat de mannen net weg waren gelopen. Zij waren behoorlijk luidruchtig en vernielden diverse zaken op hun weg. De bikers zijn het groepje achterna gereden en zagen dat de vier onderweg diverse bloembakken en -potten vernielden. Ook werden buitenspiegels van auto's vernield.

Omdat de fietsende agenten geen verdachten achterop hun fiets mee naar het bureau kunnen nemen werd er even gewacht op versterking van collega's met auto's.
 
Toen die ter plaatse waren wilden de agenten tot aanhouding overgaan. Op dat moment gingen de vier een woning binnen. De aanwezige agenten belden aan bij de woning en werden binnengelaten. Eenmaal binnen zijn de vier aangehouden. De verdachten, een 22-jarige Vlissinger, een 21-jarige Vlissinger, een 22-jarige Middelburger en een 19-jarige Souburger, zijn allemaal naar Torentijd gebracht.

De agenten op de fiets zijn de afgelegde route nog eens nagereden en constateerden dat er van 3 auto's spiegels waren vernield. Ook waren bloempotten en tuinbankjes verschoven en vernield. Eén geparkeerde personenauto heeft mogelijk schade aan de voorruit, omdat er een reclamebord op de ruit was gelegd. Van de viskiosk zijn de reclameletters op het dak omgegooid. De afzuiginstallatie is afgebroken en in het water gegooid.

Inmiddels zijn diverse getuigen gehoord en zijn er al meerdere aangiften opgenomen. Mensen die nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Middelburg. De vier zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leon (20-9-2009 om 22:45)
De drank mag beslist geen verzachtende omstandigheden zijn. waarschijnlijk roepen ze. we doen het nooit meer. Geloof je dit ? Ik gun ze minimaal 1 jaar gevangenisstraf. Forse boetes en het politie optreden terug betalen. Helaas krijgt men vaak een taakstrafje Justitie in Middelburg Zet hem nu op!
Geert (20-9-2009 om 21:14)
Laat ze keihard werken voor de schade die ze hebben gemaakt. De gedupeerde hebben dit ook voor hun spullen moeten doen!
JQ (20-9-2009 om 20:49)
Simpel alle cafés om 10 uur s'avonds dicht, dat scheelt een boel nacht werk voor onze politie en hebben we gelijk toch nog bezuinigd op de politie
Pippa (20-9-2009 om 20:05)
Alles zelf laten betalen en een flinke boete,een taakstraf op een drukke zorgplaats ,bv heel vroeg op moeten staan',en dat een paar weken het helpt geloof me! Vaak worden ze te veel in de watten gelegd,maar dat is mijn mening.
CRB (20-9-2009 om 19:46)
Monique.....naar alle waarschijnlijkheid is de oorzaak drank. Jongetjes die te diep in het glaasje hebben gekeken die hun gedrag niet meer onder controle hebben, ws zouden ze zichzelf doodschamen als ze zichzelf konden terugzien.....
Monique (20-9-2009 om 19:41)
'T is toch eigenlijk ongelooflijk. Wat bezielt zulke gasten nou eigenlijk?? Laat ze maar lekker een poos in Torentijd zitten en op laten draaien voor alle schade.
Cookie-instellingen beheren