Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt zinkende zeiljacht

Toegevoegd: 18-10-2009, 18.57 uur
Door: Manfred Berrevoets
BURGHSLUIS - Zaterdagmorgen rond 11.15 uur is een reddingsboot van de KNRM te hulp geschoten aan een vaartuig welke zinkende was.

Een 10 meter lang kajuitzeiljacht met twee personen aan boord was onderweg van Burghsluis naar Brouwershaven toen het onderweg in de problemen kwam. Een lekkage zorde ervoor dat de jacht vol liep met water. De bemanning van een boot in de buurt schoot te hulp en zag kans om door middel van een pomp het water uit de jacht te krijgen.


De reddingsboot van de KNRM heeft verdere hulp geboden. Het lukte de bemanning van de reddingboot met wat kunstgrepen en een aangepaste snelheid om het jacht naar een jachtwerf in Zierikzee te brengen. Hier is hij door een kraan op het droge werd gezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren