Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Preventieve verspreiding jodiumtabletten

Toegevoegd: 02-12-2009, 15.53 uur
Preventieve verspreiding jodiumtabletten
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Zeeuwse gemeenten gaan preventief jodiumtabletten verspreiden. Dat heeft de gemeente Borsele bekend gemaakt. Naar verwachting worden de eerste pillen in het voorjaar van 2010 gepredistribueerd.
 
Jodiumtabletten bieden bescherming aan inwoners tegen radioactief jodium dat bij een kernongeval kan vrijkomen. Mocht er zich een kernongeval voordoen, dan verspreiden hulpverleners jodiumtabletten onder de bevolking. Het advies tijdens een kernongeval luidt echter om te schuilen.
 
Als er gevaar is voor de volksgezondheid, kunnen de gemeenten de hulpverleners niet de straat opsturen om de tabletten te verspreiden. Daarom is het advies aan de gemeenten om de tabletten vooraf onder inwoners te verspreiden. Met dit advies wordt het (pre)distributiebeleid van België in Nederland voortgezet.
 
Lees verder op Zeeuwseregio.nl.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (2-12-2009 om 20:02)
Beetje laat het uitdelen,en waarom alleen gemeente borselle de mensen in de buurt van de centrale hebben er toch niets aan ,die overlijden binnen een paar weken.Voor derest van zeeland zou het wel lekker wezen die tabletten. en schuilen voor straling haha wat een onzin straling gaat overal doorheen
Marina! (2-12-2009 om 19:37)
Ha ha jodiumtabletten! krijgen we ook met z'n allen tabletten tegen de Mexicaanse griep? Je hoort tegenwoordig niks anders dan over ziektes!Jodiumtabletten kan je dan wel innemen maar voor wanneer en hoe lang dan?
Kees (2-12-2009 om 18:00)
Keurig deze maategel,je kan ze beter van te voren hebben,dan als er wat gebeurd en nodig heb,dan is het te laat,net zo als de mexicaanse griep bijna iedereen heb het gehad en daarna komen ze prikken.hopen inderdaad dat ze niet over de datum zijn.krijgen we dan weer nieuwe?
Ik (2-12-2009 om 17:00)
@ Anoniem: Kan je dat nou zelf niet bedenken?
Anoniem (2-12-2009 om 16:16)
Dat is mooi dat ze die jodiumtabletten gaan uitdelen , maar wat als je deze pas nodig zou hebben als deze over de datum zijn???
Cookie-instellingen beheren