Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 234 km

Brandweerman bekogeld in Middelburg

Toegevoegd: 10-01-2010, 20.40 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie is op zoek naar getuigen van een incident tijdens de nieuwjaarsnacht. Toen werd in Middelburg een brandweerman bekogeld, zo is nu bekend geworden.


Tussen 00.20 en 00.40 uur was de 37-jarige Middelburgse brandweervrijwilliger op de Buitenhovelaan samen met zijn collega's een brand stond aan blussen die woedde ter hoogte van enkele garages, net voorbij de bocht na het uitvaartcentrum.

Terwijl de brandweerman zijn werk uitvoerde, hoorde en voelde hij plotseling een harde klap tegen zijn helm, daarna zag hij glas op de grond. Waarschijnlijk werd de man met een fles bekogeld, maar bleef hij door zijn helm ongedeerd.

 
De brandweerman heeft volgens de politie deze week aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling en de politie heeft de zaak in onderzoek.De politie zoekt getuigen en/of mensen die weten wie het glaswerk heeft gegooid. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
 
Zie ook:
- Twee brandjes Buitenhovelaan Middelburg (01-01-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (11-1-2010 om 13:09)
Hoezo laat? er staat deze week dat kan maandag zijn was toen 4jan. die brw-man heeft net als een ander 1 jan. meer te doen dan aangifte misschien gewacht tot na weekend. die raddraaiers gelijk zwaar straffen niet een boete van een paar euro of werkstraf gelijk megaboete van een paar duizend euro
Souburger (11-1-2010 om 11:59)
5 jaar niet meer welkom in middelburg of hij er nou woont of niet woont,op een zwarte lijst zetten,dit moeten we in zeeland maar ook in nederland niet pikken,maar echt keihard aanpakken,en is hij niet de gene die in middelburg de coniferen in brand heeft gestoken .
Bep (11-1-2010 om 10:12)
Waar gaan we toch naartoe, zelfs als hulpverleener ben je niet meer veilig. als ze die gast oppakken flinke boete en een taakstraf op de br.weer kazerne laten doen. kijken hoe hij/zij het ervaart .gelijk heeft deze br w. man om alsnog aan gifte te doen.
Ko (11-1-2010 om 09:30)
Als ze deze aso te paken krijgen, heel!! hard straffen en een torenhoge geldboete opleggen. Het is te hopen dat er eens een andere wind gaat waaien wat betreft het handhaven van de openbare orde en veiligheid, met dit beleid komen we nergens. Gewoon schandalig dat dit gebeurt.
Jet (11-1-2010 om 09:28)
Dat is toch zo laf ga je hem ook bekogelen als hij jou helpt bah bah bah wat is dit laag en gemeen en gewoon geen woorden voor
Jarno (11-1-2010 om 07:49)
Onbezonnen hoe de jeugd tegenwoordig de hulpverleners hindert. Het wordt tijd dat er eens een undercover-agent meegaat op een brandweerwagen. Zo kan een lastpak gelijk in de kraag gevat worden. Ik mis de tijd, waar we als kinderen nog belletje gingen rinkelen. Dat was onschuldig.
Cookie-instellingen beheren