Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 80 km

Rijontzegging geeist doodrijden man

Toegevoegd: 29-01-2010, 00.28 uur
Door: Maximaal
MIDDELBURG - Tegen een 38-jarige beroepschauffeur uit Woensdrecht eiste de officier van justitie een rijontzegging van twee jaar plus een taakstraf van 240 uur.

Eind mei veroorzaakte de man op de Deltaweg bij Goes een verkeersongeval dat het leven kostte aan de 19jarige Marcus Weidenfeld uit het Duitse Erfstadt.


Het slachtoffer had een plas gedaan in de berm toen de chauffeur hem, rijdend op de vluchtstreek, aanreed.

Zie ook:
- 29/05/2009: Voetganger doodgereden op Deltaweg


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad (29-1-2010 om 10:10)
Dit heeft weer alles te maken met samenloop van omstandigheden als de duitse chauffeur zijn auto op de vluchtstrook had gezet was dit heel anders gelopen de chauffeur van de vrachtwagen had misshien ook stapvoets kunnen rijden
Seaman3e4 (29-1-2010 om 09:40)
De rechtbank meet met 2 maten. Leg dit eens uit aan iedere weldenkende Nederlander die zich aan de verkeersregels houden.Deze man hoort niet op de weg, nooit meer!
Rien (29-1-2010 om 09:04)
Voor die jongen (het slachtoffer) en zijn familie is het vele malen erger. En wat betreft die vrachtwagenchauffeur, wat is nou een taakstrafje van 240 uur en hopelijk moet hij nou ander werk gaan zoeken want hij hoort niet achter het stuur van een vrachtwagen. Je kunt wel alles goed gaan praten.
Piet (29-1-2010 om 08:47)
2 jaar rijont.? Ik begrijp een aantal onderstaande reacties niet. Chauffeurs die dit gedrag goed praten ook? Druk, file. Begrijpelijk dat er dan iemand moet plassen. Als chauff moet je juist goed opletten in zulke situaties.Over de vluchtstrook omdat je niet wil wachten,schandalig vind ik het.
Piet (29-1-2010 om 08:36)
Hieruit kunnen we misschien ook leren dat het slim is om plaspauzes te nemen bij een tankstation. Dus niet in de wegberm als we ergens toevallig in de file staan. Wildplassen is verboden. Wandelen en rijden op de vluchtstook is verboden. Gewoon een ellendige samenloop van omstandigheden.
Marco (29-1-2010 om 08:04)
Nog hoeft niet de chauffeur alle schuld op zich te krijgen,ik zelf rij ook op de vrachtauto,mischien had deze schauffeur wel plotseling hard moeten remmen wat die overigens zeker wel heb gedaan.en is gaan slingeren,met een volle vracht is het link,je lig zo z,n kant,dagelijkd worden we gesneden.
Cookie-instellingen beheren