Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 54 km

De scholen zijn weer begonnen

Toegevoegd: 06-09-2010, 19.54 uur
De verkeersactie bij de Koningin Julianaschool in 's-Gravenpolder.
De verkeersactie bij de Koningin Julianaschool in 's-Gravenpolder.
© Foto: Gemeente Borsele
Door: Roland de Jong
'S-GRAVENPOLDER - Op de eerste schooldag besteedden de gemeente Borsele en Vaker Veilig Fietsen maandag aandacht aan verkeersveiligheid in het kader van ‘De scholen zijn weer begonnen’.


Wethouder Jan Zandee overviel aan het einde van de schooldag samen met het ‘Overvalteam’ de Koningin Julianaschool in ‘s-Gravenpolder. Zij wezen de ouders door middel van bedrukte waterflesjes op de gevaren rondom de basisscholen.

 

Na een vaak rustige vakantieperiode moet iedereen weer wennen aan de toenemende drukte op de weg. Vooral op schoolroutes en rond (basis)scholen levert dit vaak gevaarlijke situaties op.

Om kinderen, ouders, fietsers, wandelaars en automobilisten hierop attent te maken organiseert Vaker Veilig Fietsen elk jaar een ludieke actie, uitgevoerd door het eigen Overvalteam. Ook binnen de gemeente Borsele wordt veel aandacht besteed aan Verkeersveiligheid en worden deze acties gesteund.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (6-9-2010 om 20:49)
Ik heb bemerkt dat de scholen weer zijn begonnen Bij mijn rondje op mijn Saxionette kwam ik twee keer een groepje scholieren tegen die stonden te praten en het fietspad versperden.Ze denken bij het rijden dat het fietspad alleen voor hun is. Ze gaan moeizaam uit de weg als je hen wilt passeren.
Cookie-instellingen beheren