Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie na wilde achtervolging

Toegevoegd: 13-09-2010, 18.01 uur
Door: Roland de Jong
HOOFDPLAAT - Een 25-jarige man uit de gemeente Sluis is in de nacht van zondag op maandag aangehouden vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. Ook is hij zijn rijbewijs kwijt.

Agenten wilden de man rond middernacht controleren in de Dorpsstraat in Hoofdplaat. Toen de 25-jarige bestuurder dat in de gaten kreeg, reed hij er met hoge snelheid in zijn auto vandoor.


De agenten zetten vervolgens de achtervolging in. De verdachte reed door het dorp met een noodvaart, snelheden van boven de 150 kilometer per uur werden gehaald. Uiteindelijk stopte de 25-jarige man op de Inlaag. De achtervolging werd daar echter niet mee gestaakt: de man rende vervolgens weg.

Agenten volgenden de man eveneens te voet. Uiteindelijk werd hij aangehouden in een achtertuin aan het Spuikom. De bestuurder bleek ook 1.5 keer teveel te hebben gedronken. Hij is aangehouden, zijn rijbewijs is ingenomen en zijn auto is in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henriette (14-9-2010 om 08:59)
Als de agenten gaan achtervolgen krijg je natuurlijk wild-west taferelen en kunnen er ernstige ongelukken gebeuren. De persoon wordt opgejaagd.Is het niet verstandiger om en kentekennummer te noteren en dan de eigenaar van de auto thuis bezoeken?
Goesenaar (13-9-2010 om 23:08)
Als dit soort dwaze figuren een aanrijding veroorzaakt tijdens de achtervolging moet de ten laste legging luiden: moord met voorbedachte rade. Het blijft dweilen met de kraan open.
Cookie-instellingen beheren