Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 29 km

'Rooklucht Goes ongevaarlijk'

Toegevoegd: 13-01-2011, 08.09 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De rooklucht die nog in de omgeving van de zeer grote brand in Goes hangt, is op zichzelf niet gevaarlijk. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

Bij de brand werden een Adviseur Gevaarlijke Stoffen en twee Waarschuwings- en Verkenningsdiensten ingezet om metingen te verrichten naar de rookontwikkeling die vrijkwam bij de brand. "Rook is nooit gezond, maar de meetapparatuur van de brandweer heeft tot nu toe geen gevaarlijke concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten", aldus een woordvoerder.


De metingen zijn verricht in benedenwindsgebied van 750 meter van de brand. De wind was zuid-west. Dit betekent dat er metingen zijn verricht in het Colijnshof, Goes Noord, de omgeving van Sportpunt Zeeland, de molen en de Praxis. In de omgeving van de brand hangt nog een rooklucht. "Deze lucht en eventuele stank is op zichzelf niet gevaarlijk", aldus de woordvoerder.

In het uitgebrande pand van De Betho aan Klein Frankrijk werden verpakkingshandelingen en montagehandelingen verricht. "Eén van de producten die verpakt werd was lijm. Die lijm is verbrand en opgegaan in de rookwolk.  De verwachting is dat dit geen problemen oplevert omdat de lijm waarschijnlijk volledig is verbrand. Door de milieudienst zal aandacht besteed worden aan het bluswater", aldus de Veiligheidsregio.

Zie ook:
- Informatienummers grote brand Goes (13-01-2011)
- Zeer grote brand in Goes (13-01-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (13-1-2011 om 08:41)
Dan kan je btw ook beter stoppen met BQQ-en. In die rook zit ook een hoop troep, meer dan bij een gemiddelde brand vrij komt
Hans (13-1-2011 om 08:33)
Uhm jah? Wat is dat voor achterbaks gedoe tegenwoordig? In dit bedrijf lagen niks geen chemicalien of zo iets van die aard.
Gijs (13-1-2011 om 08:28)
Lijm die verbrand is niet gevaarlijk?!?!
Margo (13-1-2011 om 08:21)
Geen gevaarlijke stoffen gemeten?? En dat mogen we deze keer weer geloven???
Cookie-instellingen beheren