Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Levensgevaarlijke situatie A58

Toegevoegd: 17-01-2011, 22.10 uur
Door: Roland de Jong
KRABBENDIJKE - De politie is op zoek naar getuigen van een gevaarlijke verkeerssituatie die zaterdagmiddag rond 17.30 uur, op de Rijksweg A58 bij Krabbendijke plaatsvond.


Rond genoemd tijdstip reed een 24-jarige automobilist uit de gemeente Veere over de Rijksweg A58 in de richting van Vlissingen. Toen hij een voor hem rijdende auto inhaalde bleef hij op de linker rijbaan rijden om het daarvoor rijdende voertuig; een auto met aanhangwagen, ook nog in te halen.

Een roodkleurige auto die achter hem op de linker rijbaan reed begon hierop te bumperkleven en haalde de 24-jarige automobilist zelfs links in. Hierbij reed de rode personenauto tussen de vangrail/grasstrook en de linker rijbaan. Toen de rode personenauto naast de auto van de 24-jarige man reed stuurde de onbekend gebleven bestuurder plotseling naar rechts.

Om een aanrijding te voorkomen moest de 24-jarige automobilist uitwijken naar rechts waar hij bijna in aanrijding kwam met de auto met aanhanger die hij net aan het inhalen was. Door weer uit te wijken naar links kon dit voorkomen worden. De bestuurder van de rode personenauto vervolgde zijn weg met hoge snelheid richting Vlissingen.

De 24-jarige automobilist heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling / doodslag en gevaarlijk rijgedrag (artikel 5 van de Wegen verkeers Wet). De politie verzoekt de bestuurders van de twee voertuigen die de 24-jarige automobilist heeft ingehaald (een personenauto en personenauto met aanhanger) zich te melden.

Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden. Dit kan op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arno (18-1-2011 om 11:53)
Voor bestuurders die dit soort gevaarlijk weggedrag ten toon spreiden geld slechts 1 ding rijbewijs innnemen en psychisch onderzoek alvorens dit ooit nog terug te geven want er moet iets met je aan de hand zijn als je dit soort dingen doet.
Burgeres (18-1-2011 om 10:36)
@Burger: lijkt me geen reden om zo'n idioot risico te nemen. Anders wel een héél kort lontje! daat zet je toch geen levens voor op het spel?
Sjakie (18-1-2011 om 10:08)
Dat inhalen met 3 auto's naast elkaar op een 2 baans weg is wel erg achterlijk. Maar ook ik kan me voor stellen dat die persoon zich ergerde dat de 24jarige bestuurder links bleef rijden ipv even naar rechts te gaan als je ziet dat er sneller verkeer rijdt op de linkerbaan. ga dan even rechts.
Bram (18-1-2011 om 09:40)
Triest dit bericht .Maar inhalen met een slakkengang zoals een man suggereert kan natuurlijk niet .Inhalen doe je altijd met behoorlijke snelheid.Tussens twee haakjes Als achter alle verkeersboetes een nul geschreven wordt is iedereen direct een brave verkeersdeelnemer.
Ik (18-1-2011 om 09:39)
Het wordt steeds gekker... @Burger: ik weet niet of wel eens in een rare situatie hebt gezeten op de snelweg (ongeluk etc).. ik zal zeggen uit eigen ervaring.. dat is het laaste wat je onthoud is een kenteken en zeker een type auto..eerst je eigen veiligheid!!
KC (18-1-2011 om 09:30)
@Burger: op zo'n moment denk je er niet aan om naar dat nummerbord te kijken nee en als je dat wel doet... heel handig, maar door de schrik denk je daar niet direct aan. Blij dat het niet is uitgelopen tot een -heftig- ongeluk en goed dat er aangifte gedaan is...
Cookie-instellingen beheren