Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 29 km

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Toegevoegd: 22-03-2011, 18.26 uur
Door: Roland de Jong
AXEL - Als een 17-jarige jongeman uit Axel de raad van een politieagent had opgevolgd, dan had hij zijn rijbewijs nu nog in zijn bezit...

Maandag bekeurde een agent van de Zeeuwse politie in Axel de jongen omdat hij over de rijbaan reed met zijn brommer waar dat niet was toegestaan. Hij had het fietspad moeten gebruiken.


Het viel de agent ook op dat de brommer erg hard reed en hij waarschuwde de Axelaar om een beetje op zijn snelheid te letten. Want, zo legde de agent uit, bij een hoge snelheid ontstaan eerder ongelukken en bovendien worden voor een dergelijke overtreding ook bekeuringen uitgedeeld. De jongeman beloofde de agent om zijn waarschuwing ter harte te nemen en vertrok.

Vandaag was dezelfde agent om ongeveer 07.50 uur op snelheid aan het controleren bij Magrette in Axel. Daar is een 30-kilometerzone en er komen bij de politie veel klachten binnen dat ter plekke te hard wordt gereden.

Op een gegeven moment komt er een brommer aan die veel te hard rijdt. De gemeten snelheid bedraagt zelfs meer dan het dubbele van wat er is toegestaan. De agent houdt de bestuurder staande en dan blijkt dat beide mannen elkaar een dag eerder al ontmoet hebben... Dit keer komt de 17-jarige Axelaar er niet meer met een waarschuwing vanaf. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RJ (23-3-2011 om 06:51)
O, Marga, jij waarschuwt je kinderen ook nooit en ze krijgen meteen straf?
Rene (22-3-2011 om 23:59)
Bij z'n rijles hadden ze hem vast verteld dat snelheid per persoon gerekend wordt en als je dan voor twee telt mag 60 in een 30-zone.
Mar (22-3-2011 om 23:00)
Nounou Marga, Ik vind het heel coulant om eerst te waarschuwen. Als hij gelijk een boete had gegeven mauwt iedereen weer dat het zakkenvullers zijn....
Sander (22-3-2011 om 22:21)
Dat wordt fietsen!
Haha (22-3-2011 om 21:23)
Een ezel stoot zich in het algemeen geen 2x aan de zelfde steen!!!
Marga (22-3-2011 om 19:36)
Agent is net zo dom als de jongen sorry hoor. Fout is fout en waarschuwingen werken niet.
Cookie-instellingen beheren