Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
102 files van totaal 362 km

Jongens redden opa Hansweert

Toegevoegd: 13-06-2011, 20.10 uur - Update: 14-06-2011, 00.42 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Op de Zouteweg in Hansweert is maandagmiddag rond 16.30 uur een man te water geraakt. Ter plaatse bleek dat de man in het water lag en door een twee jongens boven water werd gehouden.

Een kleinzoon (14 jaar oud, afkomstig uit de gemeente Reimerswaal) was samen met een vriendje (13 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Reimerswaal) in de tuin van zijn opa (68 jaar en afkomstig uit de gemeente Reimerswaal) aan het spelen. In die tuin is een grote vijver en daaroverheen loopt een touwbaan.


De twee jongens kropen op de touwbaan en de opa van de 14-jarige jongen besloot hetzelfde te gaan doen. Dat was geen verstandig besluit, want de opa viel ongeveer drie meter naar beneden in de vijver. Hij kwam met zijn hoofd op de rand van de vijver terecht en liep daardoor een hoofdwond op.

Hij raakte buiten bewustzijn en de beide jongens aarzelden geen moment en sprongen opa achterna. Met z'n tweeen hebben ze het hoofd van hun opa boven water weten te houden. Toen de kleinzoon er zeker van was dat hij z'n opa alleen goed vast kon houden is het vriendje uit het water geklommen en hij heeft 112 gebeld. In totaal is opa een minuut of vijf buiten westen geweest en juist toen hij weer bijkwam waren alle hulpdiensten ter plaatse.

Door het snel optreden van de jongens hebben zij het leven van hun opa gered. De man is met een ambulance uit Goes naar het ziekenhuis in diezelfde plaats gebracht. De man is in het ziekenhuis opgenomen. Hij heeft een hersenschudding opgelopen als gevolg van de val.

De opgeroepen brandweerduikers hoefden niet meer ter plekke te komen. Ook de gealarmeerde traumahelikopter uit Rotterdam werd niet meer ingezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marja (14-6-2011 om 09:15)
Het is te hopen dat opa de volgende keer beseft dat hij geen 14 jaar meer is........
Sjaak (14-6-2011 om 09:11)
Volgens mijn is dit de normaalste zaak van de wereld. hoezo helden of geweldig.
Cra1 (14-6-2011 om 08:28)
Geweldig jongens! Super! wees er maar trots op!~\ Er moeten meer mensen als jullie zijn!
Anita (14-6-2011 om 08:19)
Geweldig en wat een geluk dat jullie dat jullie erbij waren toen het gebeurde en gelijk actie hebben ondernomen. Jullie mogen trots zijn op jezelf, jullie verdienen een pluim!
Dr.acula (14-6-2011 om 06:10)
PETJE AF, voor deze daad en ik hoop dat er de jeugd hieraan een voorbeeld neemt,wel hoop ik dat ze dit ook automatisch voor een wildvreemde zouden doen als de gelegenheid zich voordoet,maar noem mij een pessimist,maar dit kan veel uitmaken tegenwoordig. toch een applaus voor dit snelle handelen.
Anoniem (14-6-2011 om 00:18)
Top jongens ! De opa mag trots zijn op zulke jongens! De volgende keer maar een brug bouwen dat het wat minder gevaarlijk is. Beterschap voor deze meneer dat hij snel weer mag herstellen
Cookie-instellingen beheren