Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man beroofd door goudverkopers

Toegevoegd: 29-01-2012, 19.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
HEINKENSZAND - Vrijdagmiddag rond 13.40 uur is een 74-jarige man uit Yerseke, aan de Rijksweg A58 ter hoogte van Heinkenszand door twee mannen bestolen van zijn horloge. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. 

Rond genoemd tijdstip reed de man in zijn auto over de Rijksweg A58 komende uit de richting van de Westerscheldetunnel. Toen hij op de vluchtstrook een auto met pech zag staan stopte hij om te helpen. Meteen nadat hij gestopt was liepen de twee mannen die bij de auto stonden naar zijn voertuig toe en openden het portier. Ze lieten de man goudkleurige kettingen en ringen zien kennelijk met het doel dezen aan hem te verkopen. 


Toen de 74-jarige man kenbaar maakte geen interesse te hebben pakte een van de mannen hem beet en trok zijn horloge van zijn pols. De 74-jarige man werd erg boos waarop het tweetal er, in hun met pech staande auto vandoor ging, met achterlating van de ringen en kettingen. Ze reden weg in de richting van Goes.

De 74-jarige man heeft de auto nog een poosje gevolgd maar raakte hem op den duur kwijt. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844. Het gaat om twee buitenlands sprekende mannen (zij spraken de 74-jarige man in het Duits aan). Zij reden in een oude donderkleurige (zwarte of donkerblauwe) auto, sedan uitvoering met vermoedelijk Duitse kentekenplaten. 

Signalement man 1:
- ongeveer 1.60 meter lang
- rond de 35 jaar oud
- donkerkleurig, aan de voorzijde dun wordend haar
- getinte huidskleur
- gekleed in een donkerbruin pak met wit overhemd 

Signalement man 2:
- iets langer dan man 1
- iets jonger dan man 1
- blond haar
- blank
- gekleed in een donkerblauw pak met lichtblauw overhemd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marijs (30-1-2012 om 08:13)
Is mijn vader ook bijna eens overkomen, midden in de nacht bij het tankstation... gelukkig is hij niet gestopt. Wij hebben hem daarna ingepeperd dat je dat tegenwoordig gewoon niet meer moet doen, het is niet te vertrouwen. Zeker niet met de Oostblok figuren...
Marleen (30-1-2012 om 07:34)
Zo gemeen he zo,n oude man beroven die dan nog wel wil helpen zo zie je maar diel ui hebben nergens respeckt voor en dan vinden ze het gek als je niet stop om ze te helpen als er echt iets is en inderdaad ze mogen hier toch alles rijden met die autos vaak niet verzekerd
Aap met gouden ring (30-1-2012 om 04:01)
Tja, erg verstandig is het niet om open en bloot met je dure goud te lopen pochen vandaag de dag.
Ronny (29-1-2012 om 21:50)
Proficiat voor her kranig optreden van deze man tegen de agressievelingen. Tuig moet als tuig behandeld worden en niet verdedigd zoals het tegenwoordig gaat door onze overheid, in Belgiƫ ben je als slachtoffer nogmaals de dupe van justitie die je in de kou laat staan en tuig niet echt af straft.
Vlissinger (29-1-2012 om 21:07)
Zullen wel weer uit de oostblok landen komen, hebben zelfde kleur kentekenplaten dan de duitskentekenplaat en spreken ook duits, mogen ook gewoon hier blijven met dat kenteken zonder het te veranderen naar nederlands kenteken....
Cookie-instellingen beheren