Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor bevroren autoruiten

Toegevoegd: 10-02-2012, 16.33 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - De politie Zeeland heeft vrijdagochtend rond 08.30 uur, aan de Bachlaan in Terneuzen, drie automobilisten bekeurd die hun autoruiten niet goed hadden schoongemaakt voor zij de weg opgingen.

Zij kregen voor deze overtreding ieder een bekeuring van 220 euro. De politie adviseert automobilisten hun bevroren of beslagen autoruiten eerst goed schoon te maken alvorens de weg op te gaan.
 
Rijden met bevroren of beslagen autoruiten of autoruiten waarvan maar een klein gedeelte is schoongemaakt is levensgevaarlijk en bovendien verboden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vrachtwagenchauffer toet toet (12-2-2012 om 07:24)
Ik heb absoluut geen medelijden met deze bekeuringen voor die niet schoongemaakte autoruiten want een paar minuten werk om je ramen goed schoon te maken mag dat opwegen tegen een mensenleven die je niet kan zien omdat je zichtsveld erg beperkt is ik zie deze idioten dagelijks
Daan (11-2-2012 om 19:22)
Eens met Izaak!! M: doe dat lekker zelf...!
Chauffeur (11-2-2012 om 17:41)
@Izaak, weer een makkelijke manier om iets af te schuiven naar een chauffeur die er niets aan kan doen dat er ijs op zijn dat ligt, terwijl je er waarschijnlijk zelf te dicht achter rijdt.. Goede reactie van 'M' hieronder, je mag het best even komen doen!
Waarschuwing zou op zijn plaats zijn (11-2-2012 om 17:33)
Gevaarlijk is het zeker, maar 220 euro is teveel. Daar moet je als modaal gezinnetje 3 maanden voor sparen. Het is erg associaal van de betreffende agenten persoonlijk om hier op te controleren, wetende de financieele en dus sociale impact, en het feit dat er geen ongelukken zijn gebeurd.
Izaak (11-2-2012 om 16:16)
Hallo M, Wat denk je zelf? Nee natuurlijk niet, dat hoor je zelf te doen of is dat te veel moeite? Bovendien je mag niet eens de weg op als je het niet doet want stukken ijs worden gewoon onder afgevallen lading gerekent.Neem zelf je verantwoording M.
K (11-2-2012 om 13:40)
@m, als chaffeur ben je zelf verantwoordelijk voor je trekker, trailer en lading, dus ben je te beroerd om ff een ladder te pakken en het ijs er met een bezem af te halen, ben je verantwoordelijk voor de schade die het er af waaiende ijs aanricht, dit leert elke chaffeur die via vtl opgeleid is
Cookie-instellingen beheren