Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Bedreiger nertsenfokker veroordeeld

Toegevoegd: 16-02-2012, 12.32 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Een 39-jarige verdachte die nertsenfokkers heeft bedreigd, is door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot 240 uur werkstraf. De man uit Vleuten kreeg daarnaast een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden opgelegd en een geldboete van 3.000 euro.

De straf ligt boven de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie bij het Landelijk Parket had 100 uur werkstraf geëist. De rechtbank neemt de bedreigingen kennelijk zwaar op en heeft met 240 uur de hoogst mogelijke werkstraf opgelegd.


De verdachte stond terecht omdat hij nertsenfokkers midden in de nacht opbelde met zware dreigementen. Nertsenfokkers uit onder andere Borssele, Gemert en Sevenum werden het slachtoffer van de dreigtelefoontjes. Tijdens een van zijn nachtelijke telefoongesprekken dreigde verdachte de kinderen van een nertsenfokker dood te knuppelen.

De man is eind februari 2011 aangehouden. Bij doorzoeking van zijn woning vond de politie een flinke hoeveelheid softdrugs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bontje (17-2-2012 om 05:15)
Wat ik niet begrijp is dat je geen bedreigende dingen mag ZEGGEN, maar wel dagelijks honderden onschuldige diertjes dood mag knuppelen om er geld aan te verdienen. Iedere dag weer, zonder geweten, zonder enig besef wat leven is. MENSEN KOOP GEEN BONT!! Dus ook geen jassen met bontkragen!!
Lyon (16-2-2012 om 23:09)
Welk bontverbod??????? Je weet er zeker niets van. De kamer is inderdaad bezig met een verbod, maar het is zeker nog niet door de eerste kamer. dat komt er ook niet doorheen met in zijn huidige vorm. Het is ook niet mogelijk een goed lopen sector te verbieden zonder enige vergoeding...
Lia (16-2-2012 om 21:30)
Wat de man heeft gedaan de nertsfokker bedreigen is niet goed te praten. wat ook niet goed is te praten,dat ondanks het bontverbod er nog steeds nertsfokkers zijn. geen bont dan ook geen nerts tegenstrijdige wet
Silvia Meiners (16-2-2012 om 17:16)
Het is zeker niet goed wat hij gedaan heeft en dit soort gedrag moet bestraft worden. Maar is er ook controle gehouden bij de nertsenfokker? Dat deze überhaupt nog bestaan begrijp ik niet. Die dieren worden meestal onder erbarmelijke omstandigheden gehouden. ‘ALLEEN BEESTEN DRAGEN BONT’
Jan (16-2-2012 om 14:56)
240 uur werkstraf waarvan meer dan 75% niet wordt geeffectueerd, en dat voor nachtelijke scheldpartijen en bedriegingen dat je kinderen worden DOODGEKNUPPELD !! . Besef dat dit tuig uit dezelfde bloedgroep komt als Volkert V., de moordenaar van Fortuin. . Een zieke wereld met de rechters voorop.
Cookie-instellingen beheren