Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 48 km

Negen boetes vanwege rookverbod

Toegevoegd: 19-02-2012, 21.44 uur
Door: Roland de Jong
THOLEN - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdag enkele horecagelegenheden beboet op het niet naleven van het rookverbod.

De controle vond plaats in samenwerking met de politie Zeeland. Er werd gecontroleerd in de gemeente Tholen. De controle startte vrijdagavond om ongeveer 22.00 uur en duurde tot 02.00 uur.


Het rookverbod werd in negen café's en horecagelegenheden overtreden en de uitbaters kregen forse boetes. Opvallend was dat er in sommige café's wel een aparte rookruimte was gemaakt, maar dat deze helemaal niet gebruikt werd.

Als in een horecagelegenheid voor de eerste maal geconsteerd wordt dat het rookverbod wordt overtreden, dan volgt een boete van 600 euro. Bij een volgende constatering wordt de boete verdubbeld en bij nog niet naleven van het rookverbod dan kan dit leiden tot (tijdelijke) sluiting van de horecagelegenheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (19-2-2012 om 22:40)
De wereld is weer veiliger nu. Een uitbater zou zel moeten weten of er gerookt wordt of niet. En laat de mensen zelf kiezen of ze naar een rook(vrije) cafe gaan. Het lijkt wel of we het niet meer gezellig mogen hebben en dat alles verboden wordt of steeds hogere onzinboetes worden uitgeschreven!!!
Cookie-instellingen beheren