Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Celstraf geëist na mestrekken bij ruzie AZC

Toegevoegd: 27-02-2012, 19.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 21-jarige man uit Goes is maandag voor een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel een celstraf van vijf maanden geëist.


Op 14 oktober zette hij in de gezamenlijke huiskamer van het asielzoekerscentrum (AZC) in Goes de televisie aan en die stond naar de mening van een andere bewoner te hard. Die zette het toestel weer uit en de ruzie was geboren.

Na een woordenwisseling en wat duw- en trekwerk pakte de 21-jarige een groot mes en haalde dat langs de arm van zijn opponent. Deze liep slechts enkele schrammetjes op, die geen medische zorg behoefden.

"Het bewijs is net zo dun als het dossier en het mes is niet eens onderzocht", stelde advocate M. van de Wijnckel vast. Zij meende dan ook dat er vrijspraak zou moeten volgen. Zo niet, dan toch zeker een lagere celstraf.

Uitspraak 12 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Job (27-2-2012 om 20:10)
Straf is terecht, dat je voor een tv een mes gaat pakken... sneu
Cookie-instellingen beheren