Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (14) rijdt op schakelbrommer

Toegevoegd: 28-05-2012, 18.18 uur
Door: Manfred Berrevoets
SCHERPENISSE - Zondagavond rond 21.15 uur is een 14-jarige jongen uit de gemeente Tholen betrapt door agenten van de Zeeuwse politie terwijl de jongen op een schakelbrommer reed.

De jongeman reed over de Gorishoeksedijk in Scherpenisse. Uiteraard is dit verboden als je nog geen 16 jaar bent, maar de jongen maakte zich schuldig aan nog meer overtredingen. Zoals vermeld had de jongen geen rijbewijs, reed hij zonder helm, reed hij op een geschorst voertuig, de brommer was niet verzekerd, er zat geen kentekenplaat op de brommer en hij had een gladde achterband.


De jongen krijgt binnenkort de processen-verbaal thuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Siebren (29-5-2012 om 12:20)
die agenten zijn zelf zeker nooit jong geweest. geef zon ventje dan gewoon 1 bekeuring, in plaats van zoveel. en voor de andere overtredingen gewoon een waarschuwing, maar nee hoor, de mannen moeten natuurlijk hun bonnenboekje volschrijven. laat ze lekker boeven gaan vangen
Ziezo (29-5-2012 om 00:15)
Hij is 14 dus kon hij nog geen rijbewijs hebben vandaar een flinke boete van 230 euro : 2 = 115 euro. Niet slim van hem maar ik heb gehoord dat hij vaak genoeg gewaarschuwd is, dus gewaarschuwd mens telt voor 2.
Ziezo (29-5-2012 om 00:12)
Beneden de 16 jaar een motorrijtuig besturen, zijnde een bromfiets:230 euro + geen goedgekeurde en goed passende/ deugdelijk bevestigde helm dragen als bestuurder: 80 euro, een bromfiets zonder vereiste verzekering: * etc alles :2 ivm leeftijd dus 155 euro + nog meer.
Bromfiets (28-5-2012 om 23:37)
Vroeger noemde men zoiets een cross-brommer, en kreeg je als je werd aangehouden een waarschuwing dat je verder moest lopen. Ze stuurde je zelfs naar de gedoogde "cross tereintjes" zoals onder het viadukt bij Arnemuiden. Maar ook daar mag dat niet meer, stel je voor dat er een kikker schrikt!!
Bas (28-5-2012 om 21:15)
Ondanks dat het niet geheel conform 's lands wetten is, wel stoer dat die wel in stijl op een echte boeren brommer reed ipv een scootertje. En ook onder de brave broeders der dienders (en zeker de motormuizen) zijn er genoeg die dit vroeger ook wel gedaan hebben. Respect!!
Jan (28-5-2012 om 21:09)
Is niet goed wat die jongen deed, maar kan het mij voorstellen. Iedere jongen waar pit in zit zoekt naar avontuur en sensatie.
Cookie-instellingen beheren