Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dieren dood door verwaarlozing

Toegevoegd: 19-06-2012, 17.29 uur
De eigenaren van de dieren zijn inmiddels opgespoord.
De eigenaren van de dieren zijn inmiddels opgespoord.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Roland de Jong
WESTDORPE - In een woning in Westdorpe zijn vorige week enkele dode dieren aangetroffen. Ze overleden als gevolg van uitdroging door verwaarlozing. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De dode dieren werden gevonden naar aanleiding van een melding van stankoverlast bij de gemeente Terneuzen. Door de dierenpolitie werd in een hondenhok in de schuur de overblijfselen gevonden van een dode hond.

Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Het is onbekend waar de tweede hond is gebleven. Volgens de politie is het mogelijk dat de ene hond de andere heeft opgegeten. In de achtertuin werden in een konijnenhok de restanten van zeven cavia's aangetroffen.

De woning was niet bewoond. Uit navraag bleek dat de voormalige bewoners, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, eind november vorig jaar waren verhuisd naar een woning in België met achterlating van alle huisdieren. Sindsdien is er niet meer voor de dieren gezorgd.

In opdracht van de gemeente zijn de dode dieren afgevoerd en is de schuur door een ongediertebestrijder behandeld. Inmiddels hadden de voormalige bewoners gehoord dat ze gezocht werden door de politie en meldden ze zich dinsdagmiddag op het politiebureau in Terneuzen. Daar werden ze, in overleg met de officier van justite, gelijk aangehouden.

Na het afleggen van een verklaring zijn ze met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. Zij zullen binnenkort moeten verschijnen voor de rechtbank. Ook zullen ze de rekening gepresenteerd krijgen van de schoonmaakkosten die de door de gemeente zijn gemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Carina (19-6-2012 om 19:05)
Wat is dat vreselijk, te erg voor woorden. hoe kan dit gebeuren. Ik hoop dat ze een flinke cel straf krijgen, en op water en brood zetten.
Cath (19-6-2012 om 18:56)
Waren er geen buren die de dieren hebben gehoord ? Afschuwelijk!!!!!
Annie (19-6-2012 om 18:52)
Sluit deze mensen ook op maar dan wel met brood en water. Echt niet normaal want er zijn andere oplossingen
Moi (19-6-2012 om 18:49)
Eens met "ikke". Als je niet niet kunt zorgen voor dieren, hoe kan je dan zorgen voor jezelf! Misschien is dat juist het probleem bij die eigenaars. Maar; wij hebben verstand, een geweten waardoor we verantwoordelijkheids gevoelnhebben. Niet alleen voor ons zelf en voor mens maar ook voor dieren!
PP (19-6-2012 om 18:34)
Voor zulke lui moeten dezelfde strafmaatregelen genomen worden zoals dit zou gebeuren wanneer dit mensen zou betreffen. Ik wens deze lui hetzelfde toe wat ze deze dieren hebben aangedaan. Dat meen ik uit de grond van mijn hart.
Anoniempje (19-6-2012 om 18:33)
Wat kan zo'n bericht je toch een enorm rot gevoel geven. Ongelooflijk dat mensen hun dieren zo aan hun lot kunnen overlaten. Dat er dan ook niemand aan de bel heeft getrokken uit de omgeving! Ik zou zeggen doe met de 2 dames het zelfde als met de dieren. Laat ze maar lekker uitdrogen..........
Cookie-instellingen beheren