Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Preventief fouilleren in Terneuzen

Toegevoegd: 24-07-2012, 09.43 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie gaat vanaf vrijdag preventief fouilleren in een deel van Terneuzen. Burgemeester Lonink heeft een deel van de kern aangwezen als zogeheten veiligheidsrisicogebied. Dit heeft als gevolg dat de politie in dit gebied tot en met 26 oktober 2012 preventief kan fouilleren.


Binnen het gebied kan worden gefouilleerd en mogen ook vervoermiddelen en bagage worden onderzocht op de aanwezigheid van wapens. Voor het preventief fouilleren is altijd toestemming van de officier van justitie nodig. Het preventief fouilleren zal in tijd en omvang beperkt zijn.

Het aangewezen gebied wordt begrensd door de straten Binnenvaartweg, Kennedylaan, mr. F.J. Haarmanweg, Rooseveltlaan en de Otheense Kreek en de rivier Westerschelde. Onder het aangewezen gebied vallen de Binnenstad, Java, Noordpolder, Serlippenspolder, Lievenspolder, Bomenbuurt (is Triniteit), Oude Vaart, Zuiderpark, Zuidpolder, Oudelandse Hoeve en Katspolder.

"Terneuzen is een veilige gemeente. In de eerste vijf maanden van dit jaar lag het aantal vuurwapenincidenten echter aanmerkelijk hoger dan in dezelfde periode in de jaren daarvoor. Om Terneuzen veilig te houden, heeft de burgemeester ingestemd met het advies van de politie en het Openbaar Ministerie een deel van de kern Terneuzen aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Ik vind deze maatregel noodzakelijk om het wapenbezit te ontmoedigen", stelt Lonink.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (24-7-2012 om 15:28)
Terneuzen is helemaal doodgegaan sinds de sluiting van Checkpoint. Iedereen die vroeger naar de coffeeshop ging, zit nu bij de dealer omdat ze niets beters hebben. (Miami is een afvoerput) Lonink is een idioot en een hypocriet. Terneuzen is nu vele malen crimineler, maar hij zal het nooit zeggen.
Jan jansen (24-7-2012 om 15:20)
Nu maar hopen dat er genoeg agenten zijn die dit kunnen uitvoeren elke dag in de bomen en bloemenbuurt preventief fouilleren ik ben er voor
Geertjan (24-7-2012 om 10:20)
Het zal wel komen door die nieuwe drugswet tegen de z.g.n. overlast van legale cofeeshops. ik zal i.i.g. terneuzen mijden als de ziekte, want ze zeggen tenslotte zelf dat er een daadwerkelijk veiligheidsrisico is. en daar ga ik me echt niet aan bloodstellen.
Pipo (24-7-2012 om 09:56)
Belachelijk!!!!! Ik heb niks te verbergen maar het idee dat de politie je aan de kant kan zetten en om je te pesten je auto te doorzoeken gaat mij echt te ver Doe dan alleen het centrum!!! Strax moeten we nog een ster gaan dragen Die Lonink Kan beter in een gevangenis gaan werken!!!!!!
Cookie-instellingen beheren