Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Politiehond bijt vluchtende inbreker

Toegevoegd: 17-08-2012, 20.01 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Op de Oude Rijksweg bij Rilland zijn vrijdagmiddag twee mannen van 25 en 29 jaar uit Antwerpen (B) aangehouden op verdenking van inbraak.


Vrijdagmiddag tegen 15.00 uur werd er ingebroken in een woning op de Lurpseweg in Kapelle. De bewoner, die net thuis kwam, zag een groene Renault met een Belgisch kenteken en twee mannen er in vanuit de richting van zijn woning komen en binnen bemerkte hij dat er was ingebroken. Er waren een laptop, een spelcomputer en enkele honderden euro's gestolen.

De bewoner heeft het kenteken aan de politie doorgegeven, waarna een zoekaktie in de omgeving werd opgestart. De auto werd gesignaleerd op de A58 en diverse politievoertuigen gingen daar ter plaatse. Nadat de bestuurder eerst een stopteken negeerde, bracht hij daarna zijn auto tot stilstand op de linkerweghelft, waardoor een file ontstond.

De twee mannen sprongen uit de auto en vluchtten richting de Oude Rijksweg. Samen met de politie van Midden- en West Brabant werd het beboste gebied afgezet, waarna snel de eerste verdachte, de 29-jarige man, kon worden aangehouden. Door een hondengeleider werd kort daarna de tweede verdachte, de 25-jarige man, aangehouden.

Deze man werd door de politiehond gebeten en liep diverse bijtwonden op. Hij is daarvoor in het ziekenhuis behandeld. De politie onderzoekt momenteel of de mannen voor meerdere inbraken, die de laatste dagen gepleegd zijn, in aanmerking komen. Dit onderzoek is nog in volle gang.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (18-8-2012 om 09:58)
Goed werk van de Politie! Snel gehandeld met een goed resultaat. Dus er komt ''tuig'' uit Antwerpen en omgeving naar Zeeland toe, om maar hier over de grens hun gang te gaan? Hou uw ogen dus open om u heen in de buurt, het kan geen kwaad af en toe een blik in de straat te werpen!
Kristian (18-8-2012 om 09:32)
Blij dat er ook weer eens positiever nieuws te melden is over de politie en de werkwijze ván de politie! Prima werk van hond en baas!
Maria (18-8-2012 om 08:34)
Goed gedaan! Pakken die klootzakken en doorbijten!!!
Jan (18-8-2012 om 07:33)
Kijk en hier doen wij het allemaal voor(onze honden opleiden ect) dus mensen als u nog een pup zoekt van en voor een politiehond dan moet u kijken op www.werkhondenkennelnooitgedacht.nl ik heeft nog 2 teefjes
Francois (18-8-2012 om 03:58)
Zeker scherp, een Belgisch voertuig tegen komen, thuis komen en beseffen dat je inboedel is gejat en daarna het kenteken van die ene Belg nog kunnen herinneren. Al met al goed werk van het slachtoffer en de politie. wat ik me afvraag, waren er geen meer verdachte omstandigheden?
Zelle (18-8-2012 om 03:38)
Rare gedachtes van mensen hier die er op kicken als een hond iemand bijt. Spoor je wel helemaal in je koppie vraag ik me dan af? Tuurlijk zal de nood soms wel hoog zijn, maar hopen dat iemand nog maar een paar keer gebeten zal worden. Rare mensen op de wereld!
Cookie-instellingen beheren