Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Arrestaties dankzij alert winkelpersoneel

Toegevoegd: 31-08-2012, 23.00 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Een achtervolging door het personeel van de Jumbo-supermarkt in Goes heeft vrijdagmiddag geleid tot de arrestatie van twee mannen die probeerden pincodes af te lezen bij de kassa van diezelfde supermarkt.


Medewerkers van de supermarkt reageerden zeer alert toen zij rond half drie zagen dat twee mannen zeer geïnteresseerd waren als klanten hun pincodes intoetsten bij de kassa. Dit vonden zij erg verdacht en daarom spraken zij de twee mannen aan.
 
De mannen aarzelden geen moment en gingen er als een speer vandoor. Maar ook de medewerkers van de Jumbo aarzelden vervolgens niet en zij zetten de achtervolging op de mannen in. De politie werd meteen gebeld en er gingen meerdere eenheden op zoek naar de vermeende zakkenrollers.

Doordat er telefonisch contact werd gehouden met de winkelmedewerkers kon één van de verdachten al heel snel aangehouden worden in de Van Doornestraat in Goes. De andere verdachte was een andere kant op gerend, maar ook hij werd nog steeds op de hielen gezeten door de medewerker van de Jumbo.

Op een gegeven moment vluchtte deze man een winkel in aan het Schuttershof. Agenten die ter plaatse gekomen waren hebben deze man daar kunnen aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar zitten zij nu nog vast. Uit onderzoek is gebleken dat de beide mannen (35 en 39 jaar) afkomstig zijn uit Roemenië. Uit onderzoek blijkt dat beide mannen vaker zijn aangehouden door de politie en dat bijna al deze zaken te maken hebben met het afkijken van pincodes bij geld- of betaalautomaten.

De Zeeuwse politie grijpt de zaak aan om burgers te waarschuwen. "We waarschuwen vaker voor dit soort praktijken, maar we kunnen er niet vaak genoeg op hameren: Let er alstublieft goed op dat u altijd uw pincode goed afschermt bij het intoetsen in winkels of bij geldautomaten. Geïnteresseerden kunnen dan niet meelezen op het moment dat u de code intoetst. Op die manier houdt u uw zuurverdiende geld gewoon in uw eigen portemonnee en verdwijnt het niet in de portemonnee van een dief!"


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klant (1-9-2012 om 11:58)
@drees,dan zou er bij elke klant een politie moeten staan?Een politie kan ook maar op 1 plaats tegelijk zijn.Dit was een samenwerking van politie en personeel.Goed gedaan allemaal!!
Marijke (1-9-2012 om 11:45)
Kordaat optreden van het winkelpersoneel. Chapeau!!!
Iemand (1-9-2012 om 11:26)
Er wonen en werken in Nederland ook veel eerlijke Roemenen die niets met dat soort gajes te maken willen hebben. Zij noemen deze mensen gipsy's, regelrecht tuig. Men kan ze dus niet allemaal over één kam scheren. De grenzen open een stomme zet , helaas trek je daarmee dat soort aan.
Wim (1-9-2012 om 11:03)
Uit onderzoek blijkt ......... iedereen krijgt een 2e kans dat blijkt maar weer
Renata (1-9-2012 om 10:39)
Wauw, knap hoor v.h. personeel. Maar hoe gaat het nu verder, gaan de veelplegers gewoon weer verder?? Mensen, denk eens na op welke partij jullie stemmen. Kansloos? Nee hoor, hier in luilekkerland zijn kansen genoeg voor deze parasieten.
Catrien (1-9-2012 om 10:39)
Eruit en wel direkt en graag gevolgd door vele anderen
Cookie-instellingen beheren