Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bijna 25 bekeuringen bij controles

Toegevoegd: 30-10-2012, 20.14 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft vandaag in Goes en omgeving controles uitgevoerd op gevaarlijk rijgedrag. Er werden 24 bekeuringen uitgedeeld.

De controles vonden plaats in het kader van de landelijke verkeerscampagnes Ikwiljezien.nl en 'Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden'. De campagne 'Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden' is er op gericht om het gebruik van elektronische apparatuur in de auto terug te dringen.


Het gaat volgens de politie bijvoorbeeld aan het telefoneren of het instellen van navigatieapparatuur tijdens het rijden. Dit is met name gevaarlijk omdat je reactiesnelheid minder wordt, je hebt minder controle over de auto, je let minder op je snelheid en je mist informatie, zoals tijdelijke bebording. Alle narigheid die je maar kunt bedenken kan hiervan het gevolg zijn. 'Ik wil je zien.nl' is een campagne die het gebruik van fietsverlichting stimuleert.

Tussen 07.00 uur en 15.30 uur werd tijdens zowel opvallende als onopvallende surveillances extra aandacht besteed aan de onder meer niet handsfree bellen, het negeren van rood licht, het niet dragen van een autogordel, het niet stoppn voor een voetgangersoversteekplaats en het niet voldoende rechts houden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (30-10-2012 om 22:40)
He He, eindelijk krijgen ze het door, om niet alleen langs de snelweg te staan voor snelheid, maar ook eens voor andere overtredingen. Dit zou veel meer moeten gebeuren binnen de bebouwde kom.
Daan (30-10-2012 om 21:45)
Ik heb ze inderdaad vanochtend zien controleren. Vorige week was dat ook al. Ik heb een schijt hekel aan fietser die geen licht aan hebben als het donker. Dus ook die een bekeuring graag.
Cookie-instellingen beheren