Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde hond in woning Terneuzen

Toegevoegd: 31-10-2013, 16.38 uur
De verwaarloosde hond. De bench inclusief uitwerpselen waar de hond in leefde.
De verwaarloosde hond.
© Foto: Politie Zeeland
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Een dierenagent heeft dinsdag een verwaarloosde hond aangetroffen in een woning in Terneuzen. Via de dierenbescherming is de politie geattendeerd op de slechte verzorging van het dier.

Volgens de melding zou de hond, een Berner Sennen, de hele dag in zijn bench verblijven. Alarmerend is dat al tweemaal eerder op dit adres een zwaar verwaarloosde hond is weggehaald. Als de dierenagent een kijkje neemt in de woning treft hij inderdaad een sterk vermagerde hond aan. In overleg met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming werd besloten deze voor onderzoek mee te nemen naar het dierenziekenhuis in Zeeuwsch-Vlaanderen.


Om de hond daadwerkelijk in beslag te kunnen nemen is een inspectie door een dierenarts nodig. Als deze constateert dat het dier inderdaad is verwaarloosd, dan wordt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming ingeschakeld. Zij zetten een bestuursrechterlijk traject in gang bij dit soort zaken, zoals bijvoorbeeld herplaatsing van de hond. Overigens zijn alle kosten die gemaakt worden voor rekening van eigenaar van het dier.

De dierenarts heeft vastgesteld dat de Berner Sennen veel te weinig woog. Een gezonde hond van anderhalf jaar van dit ras weegt normaal gesproken tussen de 35 en 40 kilo. De weegschaal gaf slechts 20 kilo aan. Daarnaast had de hond last van oorontstekingen, vlooien, verklitte vacht waarin resten van ontlasting en urine zaten, te lange nagels en te veel tandsteen.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft haar bevindingen doorgestuurd aan de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Deze heeft aan de hand van alle informatie besloten om de eigenaar van de hond nog een kans te geven en heeft een maatregelenpakket aan hem overhandigd waarin eisen staan voor de verzorging van zijn huisdier. De dierenagent ziet erop toe dat deze nageleefd worden. Als in de komende 24 uur geen verbetering optreedt, dan wordt de hond alsnog definitief in beslag genomen. Los van het bestuursrechtelijke traject wordt de eigenaar daarnaast ook strafrechtelijk vervolgd.



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rian (31-10-2013 om 17:24)
Hoezo krijgt de eigenaar nog een kans?dit was immers niet de eerste keer. deze hond verdiend veel beter dan zijn eigenaar hem kan?/wil?geven. weghalen daar.
Marja (31-10-2013 om 17:24)
Ach wat zielig!!en dan die zielige beetje angstige oogjes...en alles moeten betalen? die eigenaar?zo te zien zal dit niet gebeuren ..zal wel weer van onze zuur verdiende centen moeten gebeuren en wij maar belastingen betalen..zet maar een poosje in de gevangenis in een klein hokje dat is beter
Hennie (31-10-2013 om 17:19)
Nog een kans geven??!! Is toch niet te geloven. Er is al eerder een verwaarloosd dier aangetroffen. Hoe is het toch mogelijk in dit smalle Nederland dat zo'n persoon nog een kans krijgt. Wordt er dan 24 uur even naar gekeken en houdt het dan op? Dan is duidelijk wat vervolgens gebeurd! Arme hond!
Karin (31-10-2013 om 17:05)
Als het niet beter gaat neem ik hem,heb er al twee die het wel goed hebben.Arm beestje
Sandy (31-10-2013 om 16:46)
En denken ze nu dat het gaat verbeteren ? gelijk in beslag nemen
Cookie-instellingen beheren