Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Controle Stelleplas niet voor niets

Toegevoegd: 19-11-2013, 18.52 uur
Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - Tijdens de controle vanochtend bij vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand zijn vier auto's in beslag genomen. Bij in totaal zeven panden wordt vermoed dat er sprake was van illegale permanente bewoning. 


De controle begon vanochtend vroeg. Het ging om een initiatief van de gemeente Borsele. Het doel was om een beter beeld te krijgen op het onrechtmatig gebruik van recreatieverblijven en illegale bebouwing op het park. Aan de controle deden ook de Belastingdienst, het UWV, Sabewa Zeeland en de politie mee.
 
Al het in- en uitgaande verkeer werd gecontroleerd en een aantal adressen op Stelleplas werd bezocht. In totaal zijn 37 voertuigen en 60 personen gecontroleerd. Er zijn vier auto's in beslag genomen waarvan er één is afgevoerd. Verder zijn er twee personen aangetroffen die reden zonder rijbewijs. Eén daarvan bleek bovendien niet te zijn opgenomen in de loonadministratie bij het bedrijf waar hij werkzaam is. Dit bedrijf kan een boete en een naheffing tegemoet zien van in totaal 13.000 euro.
 
Daarnaast bleken twee personen in een vermoedelijk onverzekerde auto te rijden. Ook is een auto aangetroffen die vermoedelijk is onttrokken aan een beslag. Het UWV voert in vier gevallen nog een nacontrole uit op mogelijk onterecht ontvangen uitkeringen. Twee bijstandsuitkeringen worden nader onderzocht op rechtmatigheid.

Door de Vreemdelingenpolitie werd onderzoek gedaan naar de legaliteit van 15 aangetroffen personen. Hier kwamen geen bijzonderheden uit voort. Sabewa Zeeland heeft voor een bedrag van bijna 3.000 euro beslag gelegd.

Er werden in totaal 25 panden bezocht. Daarvan wordt bij zeker zeven gevallen illegale permanente bewoning vermoed. Verder is ook een permanente gedoogbeschikking ingetrokken omdat het pand onbewoond is. Daarnaast wordt nader onderzoek gedaan naar een mogelijk frauduleuze inschrijving in verband met een te verstrekken studiefinanciering.

Zie ook:
- Grote controle vakantiepark Stelleplas (19-11-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brenda (20-11-2013 om 09:13)
Als we naar alles wat gebeurt zouden kijken wat het kost zouden veel criminelen en andere oplichters ,geboefte en gepuis vrij rondlopen
Loes (20-11-2013 om 06:47)
Ik keur dit werk goed vd instantie,s jij en ik doen alles op de officieele manier, en een andere probeert z,n zakken te vullen, en zakken vullers zijn we niet zo happig, teminste de directeuren?? maar vergeten nog een groep!
Jan (19-11-2013 om 20:00)
Het is niet goed te keuren wat sommige mensen doen om aan extra geld te komen . Maar als ik nu kijk wat er allemaal op het politie bureau zat vanmiddag wel dat kost ook een vermogen ,dan vraag ik mijn af wat het opbrengt om kosten te dekken , want je praat over niets wat hier is opgehaald
Jan (19-11-2013 om 19:26)
Klinkt goed allemaal, laten ze dat alsjeblieft overal doen
Daniel (19-11-2013 om 19:20)
Als de gemeente in Terneuzen ook zo voortvarend geweesd was,waren op de Braakman/Riviera beach veel mensen een hoop ellende bespaard gebleven en zeker niet te vergeten de natuur !!
Marga (19-11-2013 om 19:12)
Mooi werk!had al een vermoeden want politie en instanties doen dit echt niet zomaar..er zullen wel vermoedens zijn geweest van fraude enz!!en wat een stom geklets van mensen over de politie want als iedereen naar behoren leeft en gedraagd is er niets aan de hand en zijn deze acties niet nodig
Cookie-instellingen beheren