Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
74 files van totaal 260 km

Nieuwe taken parkeerwachters Hulst

Toegevoegd: 24-12-2013, 10.49 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Vanaf 1 januari krijgen de parkeerwachters in de gemeente Hulst er taken bij. De nieuwe toezichttaken (zogenaamde BOA-taken) hebben vooral betrekking op fietsen in voetgangersgebieden of eenrichtingsstraten en op hondenpoep en loslopende honden. Dit zijn vaak voorkomende overtredingen, die veel ergernis veroorzaken.


De maand januari wordt gezien als een ‘gewenningsperiode’ en daarom krijgen overtreders eerst een waarschuwing alvorens een boete wordt uitgeschreven. De parkeerwachters gaan hun taken in eerste instantie hoofdzakelijk in de binnenstad van Hulst uitoefenen. Na de gewenningsperiode in de binnenstad gaan de BOA’s ook incidenteel in andere kernen controleren.

De parkeerwachters hebben inmiddels een training achter de rug om zich in hun nieuwe taak te bekwamen. De parkeerwachters zijn nu zogenaamde BOA’s. Dat betekent Buitengewone Opsporingsambtenaar. Zij helpen mee toezicht te houden op de lokale openbare orde en veiligheid, en controleren of ieder zich aan de regels houdt en geen overtreding begaat.

De extra taken van de parkeerwachters in het kader van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) worden uitgevoerd binnen het beschikbare urenbudget.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (24-12-2013 om 19:15)
Is het de ergernis van de gemeente Hulst niet dat hun kas niet vlug vol genoeg is?? Er zijn vast meer mensen die zich ergeren aan de verkapte politie agenten als aan degene die een overtreding begaan. Orde en veiligheid belachelijk dat men zich hier achter wegsteekt.
H drenth (24-12-2013 om 15:54)
Is de politie weer verlost van een taak, ze doen zowiezo al niks, zet de koffie maar weer klaar
Willem (24-12-2013 om 15:44)
Dit moeten ze ook in Vlissingen echt gaan toepassen. Vooral in Walstraat, bij supermarkten Emte en Agrimarkt. Het is daar abnormaal.
Ikke (24-12-2013 om 14:59)
Hahahaha, meneer de parkwachter laat zijn hond op klooster altijd loslopen, en laat de grote boodschappen overal liggen....... oemoemenoe????
Kees (24-12-2013 om 13:58)
Mogen ze dan ook verkeershufters aanpakken? Want die zijn er wel heel erg veel in de gemeente Hulst !!!!!
Edwin (24-12-2013 om 13:46)
Dit toezicht moet landelijk worden ingevoerd.zeker de hondenpoep. de eigenaren zijn gewoon te belazerd om het op te ruimen en als je er wat van zegt laten ze de hond doelbewust poepen net voor of in je tuin.superactie
Cookie-instellingen beheren