Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 134 km

Oostbuis tunnel dicht vanwege ongeluk

Toegevoegd: 20-01-2014, 16.21 uur - Update: 20-01-2014, 16.43 uur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - De Oostbuis van de Westerscheldetunnel (N62) is maandagmiddag afgesloten geweest vanwege een verkeersongeval.
 
Het ongeluk gebeurde rond 16.15 uur in de Oostbuis. Dat is de buis waarin het verkeer vanuit Zeeuws-Vlaanderen richting Zuid-Beveland rijdt. Na het ongeluk werd de tunnelbuis direct afgesloten voor al het verkeer.

De politie kan vanwege een storing geen mededelingen doen over lopende zaken. Er zou echter sprake zijn van een botsing tussen meerdere voertuigen. Er is nog geen informatie over eventuele slachtoffers. Er zijn in ieder geval geen brandweerploegen ingezet.

Rond 16.45 uur ging de Oostbuis weer open. Het verkeer moest wel over één rijstrook. Het verkeer wordt gedoseerd door de tunnel gelaten en mag maximaal 50 kilometer per uur. De berging zal later vanavond rond 19.30 uur plaatsvinden. Wat de consequenties dan zijn voor het verkeer is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjors (21-1-2014 om 14:37)
@volvo, ik heb ook vaak genoeg uuuuuuuren moeten wachten omdat er een ongeluk was gebeurd in de Beneluxtunnel, dus praat geen onzin
volvo (21-1-2014 om 11:39)
wanneer dit in een tunnel bij de Rotterdam of een andere grote stad gebeurd was waren die auto's direct weggehaald.waarom moet dit hier altijd zo lang duren.dit is voor Zeeuws-Vlamingen de enige directe verbinding .dit kan zeker sneller opgelost worden.maar hopen dat dit een andere keer ook gebeurd.
peter (20-1-2014 om 23:49)
Wees blij dat je er zelf niet bij betrokken bent en och dat wachten is voor iedereen er zijn ergere dingen in de wereld !
Frans (20-1-2014 om 22:38)
Lekker dicht op elkaar blijven rijden mensen. Ik ben zelf vandaag ook weer door de tunnel geweest, het is altijd zo fijn als mensen vlak op je bumper komen rijden. Dan weet je tenminste zeker dat er 3 op elkaar klappen als er ééntje remt.
leo (20-1-2014 om 20:59)
Die drie auto's hadden ze ook snel de tunnel uit kunnen trekken... De berging laat uren op zich wachten, waardoor het verkeer onnodig gehinderd is.
Vigo (20-1-2014 om 18:36)
18:29.....2 uur na het ongeval en het verkeer in zeeuws-vlaanderen zelf (naar Hulst of Breskens) ligt nog altijd plat. Het verkeer in en rond Zeeuws-Vlaanderen wordt "gegijzeld" voor het verkeer richting Zuid-Beveland. Daar hadden we nu een calamiteiten-weg voor...maar die is nog altijd gesloten. En maar een Sluiskil-tunnel aanleggen voor een betere doortroming. 1 ongeval met 3 voertuigen op 1 rijstrook ...en 8 km file (volgens de ANWB). Zou er iets schorten aan de Zeeuwse verkeersplanning bij ongevallen ?
Cookie-instellingen beheren