Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen vast voor overval Schoenenreus

Toegevoegd: 12-02-2014, 16.00 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Een 17-jarige jongen uit Hulst is vanochtend opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de gewapende overval afgelopen zondag in Hulst.

Het filiaal van de Schoenenreus aan de Gentsestraat werd rond 17.50 uur overvallen door twee daders. De nu aangehouden verdachte werd rond 09.45 uur opgepakt in een woning aan de Abdijstraat. Hij wordt volgens een woordvoerder verdacht van betrokkenheid bij de overval.

De politie kreeg de afgelopen dagen diverse tips binnen. Tijdens het rechercheonderzoek kwam de verdachte in beeld. De jongeman is naar het politiebureau overgebracht. Een hulpofficier van justitie heeft hem in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller.

Zie ook:
- Nieuw signalement overvallers Hulst (10-02-2014)
- Gewapende overval op schoenenzaak (09-02-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
y. (13-2-2014 om 15:21)
Arme jongen? Schoenenreus lokte het uit pardon? Hangt er een bordje op de deur overval ons? Laatste keer dat ik keek niet. Er is onnodig veel agressie gebruikt .. mensen zijn getraumatiseerd .. arme jonge ? Nee totaal niet !! Oordeel niet als je geen details weet.
Yvvone (13-2-2014 om 12:14)
Van deze knul komt er niets meer te recht,hij zal er nu alleen maar bij leren,de bajes is de beste leerschool.
john (13-2-2014 om 10:16)
Arme jongen heeft vast een traumatische jeugd gehad. Hij mag uiteraard niet als volwassene berecht worden. Eigenlijk is hij het slachtoffer hè. Schoenenreus lokte het uit. Arme stumper. Keihard aanpakken zulke losers. Werk voor je spullen en gedraag je normaal. Geen excuus van toepassing en derhalve gewoon berechten als volwassene met inachtneming van de impact wat het voorval op het personeel gemaakt heeft. Idiote figuren. Ik zou een slechte (of misschien juist goede) rechter zijn. Opsluiten gevolgd door taakstraffen.
Marco (13-2-2014 om 09:59)
@Jan. Wat hebben de ouders hier nou mee te maken, die jongen heeft er voor gekozen om op het slechte pad te gaan en wat Wim zeg, inderdaad mee terug naar de winkel maar schijnbaar wisten de ouders hier ook niks van af. Weet niet of jij kinderen hebben, maar wacht dan maar af op beschuldigingen terwijl jouw kind/tiener het heeft gedaan. "dat zullen lekkere ouders zijn" lekker makkelijk om een ander de schuld te geven. Ieder ouder doet z'n best om hun kind(eren) een goede opvoeding te geven, krijgen vaak van alles wat ze willen hebben en dan jaren later het slechte pad kiezen. Wat ik al zei: Wacht maar af (als je nog geen kinderen heb)
J. (13-2-2014 om 09:38)
Ik vind het een beetje makkelijk om dit op de ouders te schuiven. Als 17-jarige ben jezelf al verantwoordelijk voor je gedrag vind ik hoor. Misschien nog niet volwassen, maar oud genoeg om te weten wat wel/niet hoort. En dit gedrag hoeft dus absoluut niet aangeleerd te zijn door de ouders. Het zal voor de ouders misschien een grote schok zijn wat hun zoon mogelijk gedaan heeft.
Erik (13-2-2014 om 06:41)
"Jong geleerd, oud gedaan" Laten we hopen dat deze 17 jarige dusdanig gestraft wordt, dat hij ervan leert en voortaan op het rechte pad blijft. Waar ik wel wat moeite mee heb is dat sommigen van de reacties gelijk er van uit gaan dat de schuld bij de ouders ligt. Weten zij dan alle achtergronden ? Misschien is de "verdachte" ( in ons land ben je verdachte tot het tegendeel is bewezen) wel helemaal niet door zijn ouders opgevoed en zit meneer in een Internaat of zo. En ook vindt ik, maar dat is persoonlijk, dat sommigen die reageren een cursus Nederlands schrijven mogen volgen, of in ieder geval hoofdletters en leestekens ( punten, komma's) mogen gebruiken, dat leest wat makkelijker. ;-)
Cookie-instellingen beheren