Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Runderen slecht verzorgd, boer opgepakt

Toegevoegd: 14-03-2014, 10.43 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - Bij een boerenbedrijf in Rilland zijn dinsdag diverse zieke runderen gevonden die niet goed werden verzorgd. De 56-jarige eigenaar werd onder verzet door de politie aangehouden.
 
Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wilde het bedrijf van de man, gelegen aan de Tweedeweg, onderzoeken maar hij weigerde hen de toegang. Daarom zorgde de politie voor begeleiding. De man wilde echter nog steeds niet meewerken en daarom werd hij rond 13.00 uur aangehouden. "Hij bood hierbij verzet en is meegenomen naar het cellencomplex voor verhoor", zo laat de politie weten.
 
Bij de controle op het bedrijf bleek dat veel runderen slecht werden verzorgd. Er waren diverse kreupele dieren en ook waren er koeien met huidproblemen. De zieke dieren zijn meegenomen door de NVWA en de zorg voor de overige runderen is tijdelijk overgedragen aan een familielid van de eigenaar.
 
Later bleek tijdens een hercontrole dat één van de achtergebleven runderen doodziek was. Deze moest ter plekke afgemaakt worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jos (14-3-2014 om 12:27)
Hopelijk worden er nu eens serieuze straffen opgelegd voor dit soort misstanden in de veehouderij en in het algemeen! Een levenslang verbod op het houden van dieren en een paar jaar de cel in of een boete van enkele tienduizenden euro's !
Jos (14-3-2014 om 12:22)
Dit bedrijf gelijk sluiten en de boer voor een aantal jaren vastzetten en voorkomen dat dit individu ooit nog een veebedrijf kan starten. Een groot schandaal dat dit nog voorkomt in een zichzelf beschaafd noemende maatschappij.
Renata (14-3-2014 om 12:19)
Smeerlap, nooit meer dieren laten houden en ''bedrijf' voeren. Hier is geen excuus voor, je bent wettelijk verplicht een dier de benodigde zorg te geven. Goed werk NVWA! Nu nog goed straffen!!!!!
maurice (14-3-2014 om 12:08)
Deze"boer"moeten ze verbieden om ooit nog dieren te houden. Zelf even kreupel zonder vreten in de regen laten staan!
derk (14-3-2014 om 12:01)
hier zijn geen woorden voor laat hem in de cel ook maar eens voelen wat verwaarlozing is die arme beesten
Jan (14-3-2014 om 11:43)
En deze meneer wilt zich dan boer noemen !!! Bescherm de dieren van de beesten ,en dit gebeurd meer dan men weet in Nederland met de dieren ,waarom wordt er niet eens een wet gemaakt voor controleren op deze bedrijven ,want het is van de zotte dat dit allemaal nog steeds voorkomt ,die boer ook maar op een houtje laten bijten ,maar gekeken in het verleden dan komt hij er weer met een boete vanaf, van zulke mensen moeten ze gewoon op de hele zooi beslag leggen klaar punt .En ze moeten ook geen excuus geven want daar geloof ik niets van want als je hulp nodig heeft of geen geld bijvoorbeeld dan is er altijd hulp maar laat de dieren daar niet onder leiden wat het ook is, jaren zelf boer geweest 500koeien gemolken gehad in NZ !!
Cookie-instellingen beheren