Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 84 km

Boetes bij grote controle Terneuzen

Toegevoegd: 14-04-2014, 12.10 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Bij een controle bij de Binnenvaartweg in Terneuzen zijn afgelopen vrijdag door verschillende samenwerkende diensten 66 voertuigen en 102 personen gecontroleerd. De politie deelde onder andere bekeuringen uit en inde openstaande boetes en de Belastingdienst inde nog niet afgedragen belastingsschuld.

De controle werd uitgevoerd door politie, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Belastingdienst. Bij de controle werd gebruikt gemaakt van zogenaamde ANPR-apparatuur. Hierbij worden kentekens van auto’s gescand en razendsnel vergeleken met gekoppelde databestanden. Bijvoorbeeld van gestolen of geëxporteerde auto’s. Op deze wijze zijn 7883 voertuigen gescand en op basis van deze gegevens werd in 54 gevallen een nader onderzoek ingesteld.

De Belastingdienst legde beslag op eenentwintig voertuigen vanwege een belastingschuld. Twee voertuigen werden uiteindelijk daadwerkelijk afgesleept omdat de eigenaren hun schuld niet konden voldoen. De rest ging tot betaling over. De Douane nam bij zeven auto’s monsters van de brandstof. Nader onderzoek moet uitwijzen of rode gasolie in de brandstoftanks is vervoerd.

Door de politie werd één wapen inbeslaggenomen; de eigenaar betaalde direct de schikking van 150 euro en deed vrijwillig afstand van het wapen. Bij een persoon werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen; de verdovende middelen zijn vernietigd. Tegen een bestuurder maakte de politie proces verbaal op omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Een 46-jarige vrouw uit Bergen op Zoom kreeg een schikking aangeboden van 367 euro omdat ze onder invloed van alcohol reed. Twee personen bleken in totaal zeven openstaande bekeuringen te hebben voor een totaalbedrag van bijna duizend euro. De boetes werden ter plaatse betaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (14-4-2014 om 14:55)
Dit moesten ze veel meer doen en dan ook s,nachts en in het weekend. Ook met die ANPR apparatuur door de straat rijden lags geparkeerde voertuigen zou een verassend beeld geven denk ik en zeker in bepaalde wijken.
Danny (14-4-2014 om 13:32)
Echt GESTOORD!!! Ik woon pas sinds juni 2013 in Zeeuws-Vlaanderen, daarvoor in regio Amsterdam. Ik heb in de jaren dat ik in regio Amsterdam woonde NOOIT zoveel controles mee gemaakt in 1-2 maanden tijd, dan hier in Terneuzen en omgeving. Waar gaat dit allemaal over? Hard werkende burgers nog hun laatste centen uit hun zak kloppen, zodat mensen "Misdaad" gaan plegen om te overleven....
Pirtrie (14-4-2014 om 13:01)
Moet je eens bij de grens gaan staan. Dan wordt het ineens veel meer wat je kan vangen. Niet alleen openstaande boetes etc, maar ook criminelen en buitenlanders die boetes niet betalen. En tja, die laten ze nu juist lopen. Da's dan weer jammer. Maar ja, de politie is nu eenmaal een veredelde inner van belastinggeld geworden i.p.v. werk doen waar ze echt voor zijn aangenomen. Waarom kan de belastingdienst en de Douane zelf dit werk niet doen? Of ze hebben het lef niet om iemand tegen te houden of ze doen iets goed fout. Als ik geen belasting betaal staan ze morgen al voor de deur en dan hebben ze geen politie nodig. Laat de politie zijn eigen werk doen.
Cookie-instellingen beheren