Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt voor 'hulpverleenster'

Toegevoegd: 08-10-2014, 12.23 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie waarschuwt voor een vrouw die zich in Goes als hulpverleenster voordoet en vervolgens bij haar slachtoffers door middel van een babbeltruc binnenkomt en geld of goederen buitmaakt.

Volgens de politie zijn er sinds 10 augustus in totaal zes aangiftes gedaan. In alle gevallen belde een vrouw aan die zich vervolgens bekendmaakte als medewerkster van de thuiszorg of als assistente van de huisarts. Eenmaal binnen verrichte de vrouw simpele medische handelingen, zoals bloeddruk opmeten of wondverzorging.

Daarna zijn de slachtoffers door de vrouw onder de douche gezet. De verdachte liet vervolgens haar slachtoffers even wachten omdat zij "nog iets uit haar auto moest halen". Daarna verdween de vrouw echter spoorloos. Echter niet met lege handen, want haar slachtoffers waren achteraf geld, sieraden en bankpasjes kwijt.

Opvallend is dat de slachtoffers kort na het bezoek van de 'hulpverleenster' gebeld worden door een zogenaamde medewerker van een bank. Deze beweert dat er iets met het bankpasje aan de hand is of dat het bankpasje is gevonden. Ter verificatie wordt dan om de pincode gevraagd. Bij één slachtoffer is het gelukt om op die wijze de pincode te ontfrutselen.

Waarschuwing
Volgens de politie wordt m
et enige regelmaat wordt geprobeerd met een babbeltruc woningen van ouderen binnen te komen. "Vraag daarom iedereen die u niet kent en uw woning wilt binnenlaten om een legitimatiebewijs. Als u het dan nog niet vertrouwt, belt u gewoon even de instantie waarvoor die persoon werkt. Iemand die zich niet kan of wil legitimeren moet u pertinent niet binnenlaten", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (8-10-2014 om 19:47)
@Jos: helemaal mee eens. Gewoon een foto maken van de camera van de bank en deze op internet zetten. Helaas zijn er mensen, vaak ouderen, die dit niet doorhebben. Ik zou graag eens met deze 'hulpverleenster' praten en bij haar 'simpele medische handelingen uitvoeren'.
Paul (8-10-2014 om 19:02)
Jammer dat dit gebeurd en zonder wroeging, koel en harteloos aan de zwakkeren in de samenleving aangedaan wordt. Soms zouden mensen zich moeten schamen! Hoop dat het geweten van die persoon eens werkelijk wakker mag worden. Sterkte voor het slachtoffer.
nicole (8-10-2014 om 18:08)
waar halen zulke dames het lef vandaan? zijn het Roemenen? dan zou ik graag willen dat ie onmiddellijk direct het landuitgezet worden, geen cent belasting van mij wil dat er aan zulke daders besteed word.laat ik zo een dame die dit flik niet in me handen krijgen, ik woon tussen veel ouderen.ik neem graag het recht in handen, want de rechters zullen niet veel straffen maar eerder medelijden hebben met een zielig verhaal vd dader.
Ingrid (8-10-2014 om 17:22)
Wat schandalig dat je zo oudere mensen kan voorliegen en bestelen. Ze moest zich diep schamen. Hopelijk word ze vlug opgepakt.
berta (8-10-2014 om 17:11)
Laag bij de grond zulke acties. Dit soort oplichters moeten dubbel zwaar gestraft worden. Inderdaad zou een duidelijk signalement kunnen helpen. Maar niet elke oudere kan dit nog geven. Maar dit maakt het voor de echte thuiszorg niet makkelijker om het werk te doen. Soms moet je al moeite doen binnen te komen omdat dementeren de centrale voordeur niet open krijgt, buren stellen dan al vragen.Zeker wanneer er een nieuwe of invalkracht komt kun je dat merken. Terecht, en zelf heb ik er geen moeite mee en eerlijk gezegd hebben ze mij nog nooit om legitimatie gevraagd, maar ik spreek een tijd af en vaak wordt onze naam door gegeven, en ik stel mezelf voor aan de deur. Het is niet prettig dat iedereen verdacht aan gekeken wordt.
Relatie (8-10-2014 om 13:08)
Dat is zeker de vrouw van die "verwarmingsmonteur" die de deuren langsgaat ?
Cookie-instellingen beheren