Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in kerk Hoek

Toegevoegd: 01-01-2015, 12.57 uur - Update: 01-01-2015, 16.02 uur
De kerk is volledig door de brand verwoest.
De kerk is volledig door de brand verwoest.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong en Manfred Berrevoets

HOEK - In de Protestantse kerk van Hoek is op nieuwjaarsdag rond 12.35 uur brand uitgebroken. Het vuur verspreidde zich razendsnel door de hele kerk.

Het dak van de de kerk aan de Langestraat was al snel verwoest. De brandweer probeerde nog om de toren van de kerk te redden, maar even later sloegen ook daar de vlammen uit. Bij de brand komt veel rook vrij. In verband met de rookontwikkeling is voor het desbetreffende gebied en de aangesloten bewoners een NL-Alert bericht verstuurd. Hierin worden zij verzocht om ramen, deuren en mechanische ventilatie te sluiten tot nader bericht.

De rookpluim is tot in de wijde omgeving te zien. Voor zover nu bekend waren er geen personen in de kerk aanwezig. De Molendijk is ter plaatse afgesloten voor verkeer en toeschouwers. Er is GRIP 1 afgegeven voor de coördinatie van de brand.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Dak kerktoren ingestort door brand (01-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
simone (1-1-2015 om 17:44)
Het is maar een gebouw geen gewonden of doden. Wat is er dan zo erg aan?
k (1-1-2015 om 13:57)
ee mooi gezicht op 1 januari, de schuldige? politie zeeland men vind het belangrijker om in de binnenstad van terneuzen rond te rijden ipv in de dorpen waar men echt zwaar pools vuurwerk afsteekt.
John Tollenaar (1-1-2015 om 13:44)
Wat vind ik dit erg! Zo'n beeldbepalend Godshuis. Ik wens de kerkenraad en de leden van harte sterkte in deze verdrietige omstandigheden!. Hartelijke groet, John
t is wat (1-1-2015 om 13:37)
Zonde...
Cookie-instellingen beheren