Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorbijganger betrapt fietsendieven

Toegevoegd: 15-03-2015, 16.48 uur
Door: Manfred Berrevoets

YERSEKE - Dankzij een oplettende burger konden agenten zaterdagavond twee fietsendieven op heterdaad aanhouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Het gedrag van de dieven maakte een voorbijganger alert. Deze zag omstreeks 20.25 uur in de Groeninx van Zoelenstraat in Yerseke twee mannen met een fiets richting een gereedstaande vrachtwagen lopen. Nadat het tweetal bemerkt dat zij in de gaten gehouden worden, laten zij de fiets staan en rijden weg.

De voorbijganger vertrouwt het niet en besluit met zijn auto rond te rijden om te zien waar de mannen gebleven zijn. Opnieuw ziet hij de verdachten op de Groeninx van Zoelenstraat dezelfde fiets op de vrachtwagen laden en met gedoofde lichten wegrijden. Terwijl de burger de vrachtwagen onopvallend volgt waarschuwt hij de politie en leidt de agenten via de telefoon naar de verdachten toe.

Uiteindelijk worden deze in de Kanaalweg in Hansweert aangehouden. Beide mannen (45- en 39 jaar) blijken vrachtwagenchauffeurs uit Marokko te zijn en hebben met behulp van een tolk een verklaring afgelegd in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Zondagmiddag konden beide verdachten hun weg weer vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bezem (15-3-2015 om 23:37)
Mooie wisselwerking burgerij en de politie. Jammer dat de Marokkanen door de officier van justitie zijn heengezonden. Hoe vaak heeft het tweetal dit landelijk al gepleegd.
tsss (15-3-2015 om 19:55)
Moet je in Marokko ns zoiets flikken als Nederlander - zonder koffer met geld worden er geen wegen vervolgd..! En daarbij: intern.chauffeurs die geen engels kletsen zijn geen intern.chauffeurs.
Patrick (15-3-2015 om 19:11)
En ze konden hun weg vervolgen.... Hahaha Nederland op zijn best. Mist alleen nog in de tekst " ze kregen een aai over de bol, een lunch pakket en zakgeld mee" Wat een straffen delen ze toch uit hier.
sonja (15-3-2015 om 17:02)
Wel ja, stuur de heren maar weer weg, wie weet hebben ze mijn fiets ook wel gestolen, 700 Euro, omdat die lui hun fikken niet thuis konden houden. Over thuis gesproken, moeten ze in Marokko doen, van mij mogen ze nog steeds handjes kappen!
Cookie-instellingen beheren