Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 207 km

Gestolen spullen verloren: veel lekke banden

Toegevoegd: 26-01-2016, 18.39 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Dieven hebben er maandagochtend in Yerseke voor gezorgd dat diverse voertuigen één of meerdere banden lekreden.


Maandagochtend zagen medewerkers van een bedrijf uit Nieuwerkerk rond 07.00 uur dat onder hun ogen hun bedrijfsbus met inhoud werd gestolen. Dat gebeurde in Kruiningen. De dieven gingen ervandoor maar omdat er een 'track and trace'-systeem op de bedrijfsbus aanwezig was, was een telefoontje naar de baas van het bouwbedrijf voldoende om te zien dat het voertuig zich na een tijdje in Wemeldinge bevond.

De medewerkers van het bedrijf gingen, net als de inmiddels gealarmeerde politie, naaar de plaats waar de bus zich volgens het volgsysteem zou moeten bevinden. Daar aangekomen zagen ze dat een paar mannen bezig waren om al het gereedschap uit de gestolen auto over te laden in een andere bus. Toen de dieven in de gaten kregen dat zij werden geobserveerd, lieten ze de gestolen bus achter en sprongen ze direct in hun eigen auto. Ze gingen er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Achterportieren
In hun haast vergaten de dieven echter de achterportieren van hun bus dicht te doen. 
Hierdoor viel een heel groot deel van het gestolen gereedschap en bouwmateriaal uit het voertuig. Dit materiaal bestond uit boren, tangen, muurklemmen, kettingen, een waterpas, maar ook gereedschapskisten met spijkers en schroeven erin. Al die spullen kwamen op de weg terecht.

Het grootste deel van de goederen belandde op de Postweg. Daar was op dat moment, rond 07.30 uur, echter behoorlijk wat verkeer. "Bij de meldkamer zijn dan ook heel veel meldingen binnengekomen van automobilisten die veelal twee, maar soms zelfs drie lekke banden hebben opgelopen", aldus een politiewoordvoerder.

Gedupeerden
De politie raadt gedupeerden aan om via internet aangifte te doen. "Op die manier kan de schade in ieder geval via de verzekering worden geregeld. Mochten er een of meerdere verdachten bekend worden bij dit feit, dan kan de verzekering de schade op hen verhalen", aldus de woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (27-1-2016 om 20:56)
Omdat de politie tegenwoordig uit Goes moet komen in plaats vanuit Kruiningen waren ze te laat in Wemeldinge en konden de dieven blijkbaar ontkomen. Te triest voor woorden en dan ben je ook nog eens niet welkom op het politiebureau, zoek het maar lekker zelf uit op het internet! Lang leve de Nationale Politie...
Ron (27-1-2016 om 10:00)
Nee, als toevallig slachtoffer heb je het nakijken in dit soort situaties. Erg frustrerend allemaal.
Erik (27-1-2016 om 08:32)
Daders (nog) niet gepakt? Die politie voertuigen reden dan ook hun banden plat zeker?
Geldofje (27-1-2016 om 07:08)
Maar zijn ze gepakt?
Ron (27-1-2016 om 07:01)
Ik neem aan dat de dieven toch wel zijn ingerekend, of zijn ze onder het oog van de politie ontkomen? Dat laatste zou toch wel heel bedroevend zijn ...
albert (27-1-2016 om 02:56)
Aangifte doen voor wat ? Op het Politiebureau hebben ze het te druk en online aangifte hoor je nooit meer wat van dusja waarom dan aangifte ? Politie doet er niks aan en verzekering betaald niks.. We moeten gewoon onze lekke banden zelf betalen en schade verhalen lukt nooit want dieven stelen niet omdat ze rijk zijn en alle schade gaan vergoeden !!!
Cookie-instellingen beheren