Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man schiet met wapen WOII door dak woning

Toegevoegd: 11-03-2016, 14.55 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 39-jarige Terneuzenaar heeft vannacht met een wapen uit de Tweede Wereldoorlog door het dak van zijn woning geschoten. Dat heeft de politie zojuist gemeld.
 
Agenten gingen na de melding de woning van de man binnen. Op de zolderetage troffen zij een uitgestalde verzameling aan met spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Hieronder waren ook twee vuurwapens en munitie. De laatstgenoemde spullen zijn in beslag genomen.


De verdachte werd ter plekke aangehouden en voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast. Volgens de politie bleek de man onder invloed van alcohol te zijn.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) heeft vanochtend nader onderzoek gedaan op de zonderetage van de woning. Daarbij werden een nog volle geweergranaat en drie lege 20 millimeter patronen gevonden. Deze zijn inmiddels vernietigd op een speciale plofplaats van de EODD.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (11-3-2016 om 18:11)
Het mag heus wel gezegd worden dat deze meneer onder invloed blijkbaar hele domme en gevaarlijke dingen doet, Bumper.
datdanweerwel (11-3-2016 om 17:43)
Bumper, Wat is volgens jou inbreuk op de privacy? Tuurlijk mag hij drinken maar als hij daardoor dingen gaat doen die levensgevaarlijk zijn voor hem of derden dan mag politie ingrijpen. Word nogal snel geroepen inbreuk op de privacy maar als je je normaal gedraagt is er niets aan de hand.
Piet (11-3-2016 om 16:31)
Waarom is dit inbreuk? Volgens mij is het gewoon een gevaarlijke man?
Bumper: (11-3-2016 om 15:53)
Wat heeft onder invloed er mee te maken, hij is in zijn eigen woning, en is hij dus vrij om alcohol te nuttigen, volgens mij is dit inbreuk op de privacy. Met vuurwapens en munitie is van een andere orde en terecht dat daar tegen opgetreden wordt.
Cookie-instellingen beheren