Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Video politiegeweld Goes op internet

Toegevoegd: 14-12-2016, 20.25 uur
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
© Foto: Dumpert.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Op videowebsite Dumpert.nl zijn beelden geplaatst van het politie-optreden afgelopen weekend op de Grote Markt in Goes. Hierbij werd door de politie geweld gebruikt.


In de nacht van zaterdag op zondag wilde de politie een 19-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aanhouden omdat hij mensen zou hebben geslagen met een riem. Volgens de politie verzette hij zich hevig en moest pepperspray worden gebruikt om hem aan te houden. Ook een vriend van de jongen werd bespoten met pepperspray. Hij werd eveneens opgepakt.

De politie liet zondag al weten dat tijdens de arrestaties verschillende mensen zich met de zaak bemoeiden en dat daarom een diensthond werd ingezet. In de video is te zien dat de politie handen en voeten gebruikt en ook de wapenstok inzet. De politie laat in een reactie weten dat er sprake is geweest van proportioneel geweld en dat de arrestanten geen klachten hebben ingediend.


Bron: Dumpert.nl


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Agent 2 (15-12-2016 om 12:14)
Diezelfde burger die je soms nodig heeft, kakt je via internet gewoon uit.
Jaap (15-12-2016 om 11:43)
Advocaatje, leef je nog? Iedereen weet toch dat snotapen onder invloed van de groep, drugs of alcohol geweld tegen anderen mogen gebruiken en zeker tegen agenten. We weten toch ook dat agenten de orde niet mogen handhaven en zeker geen geweld mogen gebruiken tegen snotapen. Tja, tijd om eens achter onze oren te krabben!
W. Kruit (15-12-2016 om 11:22)
Zeg, dhr Vertsegen, probeer eens iets met hoofdletters en interpunctie. Dan wordt uw wartaal iets begrijpelijker...
P (15-12-2016 om 11:20)
Een rechtse uithaal met de vuist van de agente, zo ben je niet opgeleid he muts, dan vraag ik me af wat doe je nog meer buiten je boekje. Overduidelijk dat de politie hier mankracht te kort komt in deze situatie. En ben het eens met andere P. als dit Marokkanen waren was niemand hier zo lief qua reacties.
W. Kruit (15-12-2016 om 11:18)
@Nina, groot gelijk. Volgende keer sturen we jou in uniform naar die dronken, agressieve gasten toe. Dan mag jij zachtjes met ze praten over het onwenselijke van hun gedrag. Dat zal zeker helpen! Als die jongens in die staat zijn, helpt alleen nog maar (verbaal) geweld om ze te laten stoppen. Overigens, er wordt, zoals altijd, alleen maar de actie van de politie getoond, niet wat er daarvoor gebeurd is. Nogal eenzijdig.
June (15-12-2016 om 10:48)
Aanpakken die handel. je hoeft niet te zuipen en te vechten. We zijn ook jong geweest, maar toen kreeg je ook op je lazer als je je misdroeg. Groei je van.
Cookie-instellingen beheren