Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

In beslag genomen honden mogen terug

Toegevoegd: 08-02-2017, 19.02 uur
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - Van de zeven jachthonden die vorige week in beslag werden genomen in Zaamslag gaan er zes terug naar hun eigenaar.


De politie nam de hazewindhonden woensdagmiddag in beslag nadat was gemeld dat vier Britten illegaal aan het jagen waren geweest in de buurt van de Oudendijk. De officier van justitie heeft nu besloten dat één van de honden verbeurd wordt verklaard. De rest van de dieren mag dus terug naar hun eigenaar.

Dat niet alle honden een nieuw baasje krijgen heeft volgens de politie te maken met de bewijslast. “Dit is de enige hond die wij daadwerkelijk hebben zien jagen. Voor de andere honden konden we geen bewijs aanleveren dat ze meededen aan de jacht”, zo legt de politie uit.

De officier van justitie heeft overigens ook besloten alle vier de verdachten te dagvaarden. Zij zullen een boete opgelegd krijgen. “Omdat de vier niet in Nederland woonachtig zijn, zullen zij naar alle waarschijnlijkheid als gesignaleerd te boek komen te staan. Dit betekent dat zij bij een eventueel volgend bezoek aan ons land de kans lopen om aangehouden te worden om zo direct de openstaande boetes te betalen of om ze te laten voorkomen bij de rechtbank”, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (8-2-2017 om 23:09)
En waar is nu dat arme beest dat niet meer terug mag? Wat gaat daarmee gebeuren. Het zijn geen dingen maar levende wezens toch?? Welke onverlaat beslist hierover op deze manier?
Petra Hamelink-de Klerk (8-2-2017 om 22:19)
Onbegrijpelijk! Dat ze de andere honden niet hebben zien jagen wil gelijk maar zeggen dat die daar niet voor gebruikt werden? Hoe gemakkelijk wil je het dit soort criminelen maken! De honden zijn maar weer eens de dupe.Schandalig.
crusader (8-2-2017 om 21:56)
Stel #@! idioten bij Justitie!! We hebben het hier over levende wezens.. Toont aan dat dit apparaat over lijken gaat en van Mars komt!
JVDM (8-2-2017 om 21:09)
Wat snap ik niet? Honden mogen terug naar eigenaar. Maar dat zijn Britten dus die komen gesignaleerd te staan. Gaan wij die honden daar brengen dan? Laten ze die dan op komen halen dan kunnen ze gelijk de boete betalen.
Mr. X (8-2-2017 om 20:57)
Verbeurd verklaard? , wat gebeurd er dan met die hond? Asiel of gewoon een spuitje, beetje rare gang van zaken of het om een auto gaat etc. Eigenaren aanpakken ok maar geen dier de dupe er van laten worden.
bertus (8-2-2017 om 20:55)
ik ben benieuwd of dit ook voor een Nederlands staatsburger geldt?
Cookie-instellingen beheren