Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandgevaarlijke hennepkwekerij ontdekt

Toegevoegd: 28-02-2017, 10.03 uur - Update: 28-02-2017, 10.42 uur
De kwekerij omvatte 60 wietplanten.
De kwekerij omvatte 60 wietplanten.
© Foto: Twitter / WA_OSB_Thema
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - In een woning aan de Meidoornstraat in Nieuwerkwerk is dinsdagochtend een kleine hennepkwekerij ontdekt.


Volgens de politie omvatte de plantage 60 volgroeide wietplanten en was er sprake van een brandgevaarlijke situatie. De kwekerij werd rond 08.00 uur ontdekt en is inmiddels ontmanteld. Ter plekke is één persoon aangehouden. Het gaat om de bewoner van het pand. Deze is overgebracht naar het politiebureau in Zierikzee.

Het netwerkbedrijf gaat aangifte doen van diefstal van stroom. De stroom werd niet buiten de meter om afgetapt, maar de elektriciteitsmeter was vermoedelijk teruggedraaid. De netwerkbeheerder onderzoekt dit nog.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (28-2-2017 om 16:57)
Die meneer of mevrouw Treurig snapt het niet helemaal volgens mij want zij vinden dit allemaal normaal en willen niet weten dat ze er anderen mee in gevaar brengen dus zullen ze zelf ook wel een kwekerijtje hebben en zeg ik zet ze hun huis uit en dan niet ergens anders een huis geven natuurlijk want dan gaat het gewoon weer verder.
Jeannine (28-2-2017 om 16:14)
Ja ze moeten zich aan de wet houden en geen plantage zetten maar soms zijn wel verkeerde en gaan naar een adres en met veel machtsvertoon naar binnen doorzoeken het huis dan is er niet te vinden maar toch nemen ze dan de gsm en laptop in beslag omdat iemand vermoedelijk de politie tipt ik heb over een aantal weken gehoord van de buren van die mensen bij die mensen was ook een inval Ze moeten de grote garnalen aanpakken maar die zijn hun te slim af
niet treurig (28-2-2017 om 14:41)
Hij komt niet op straat het is een koopwoning en al de zoveelste keer dat er een kwekerij opgerold word bij deze persoon.
hk (28-2-2017 om 14:22)
Nu kan je wel zeggen ,weer iemand op straat je weet dus dat het verboden is wietplanten kweken eigen schuld niemand heeft hem opdracht gegeven om dat te doen
ikke (28-2-2017 om 12:23)
Tja das dan wel eigen schuld he, dit soort dingen kunnen gewoon niet. Hoezo lompe wetgeving. Dan moet je je maar niet bezighouden met dit soort criminele zaken heel simpel. Zo mogen ze er nog meer pakken en gewoon hard aanpakken. En daarnaast dat ze stroom stelen. Als jij dat oke vind treurig ben je net zo asociaal.
treurig (28-2-2017 om 11:27)
en weer iemand die op straat komt te staan door de lompe wetgeving in dit verkreukelde land
Cookie-instellingen beheren