Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf minderjarigen al met slok op naar feest

Toegevoegd: 21-06-2017, 22.22 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft afgelopen weekeinde bij de Hoekse feesten in Hoek tijdens een speciale controle geconstateerd dat vijf minderjarigen hadden ingedronken.


In het kader van het project ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ werden anoniem en op vrijwillige basis blaastesten afgenomen. In totaal 107 deden mee. Van de 50 jongens/mannen hadden er 17 ingedronken. Van de 57 meisjes/vrouwen 6. Zij kwamen allen uit Hoek of omgeving en vijf van hen waren dus minderjarig.

Dat overmatig alcohol drinken vervelend af kan lopen bleek ook later op de avond. Toen moest volgens de politie namelijk een ambulance worden besteld voor een jongedame die te veel alcohol had gedronken. Ze is naar behandeling overgedragen aan haar ouders en is door de politie doorverwezen naar Halt.

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente bekeurden ook nog drie minderjarigen die alcoholische drankjes in hun handen hadden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (22-6-2017 om 06:09)
Wel meneer Vlissinger en meneer Jan B ,hebben jullie wel het besef wat deze mensen doen ,hoe zou je het vinden als jullie kind op de straat ligt en helemaal weg is van de alcohol en je heeft hulp nodig , en wie mag dit weer betalen om ze weer mobiel te krijger, juist de rest van de samenleving dat ze een paar biertjes drinken hoor je mijn niets over zeggen maar als ze net uit de luiers zijn en ze liggen levenloos op de straat wel dan is er thuis iets niet goed gegaan met de opvoeding. Dit noemt men NORMEN EN WAARDEN en dat is tegenwoordig heeeeel ver te zoeken.
importzeeuw (22-6-2017 om 00:40)
En dan vinden we het gek als diezelfde minderjarigen volgende keer een pilletje slikken. Laat ze toch lekker een biertje drinken. Zo'n onzin om het te verbieden. Zo zullen ze wel iets anders vinden wat veel schadelijker is.
Vlissinger (21-6-2017 om 22:37)
Gedoe, laat ze lekker zuipen.. yolo!
Jan B (21-6-2017 om 22:35)
Wat hebben die BOA’s toch weer een geweldige goede daad verricht, wat zullen ze trots zijn.Laat de jeugd met rust we zijn allemaal jong geweest. Ik zou zeggen vul je blikje cola met bier en heb veel plezier.
Cookie-instellingen beheren