Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wegpiraat moet verplicht op cursus en krijgt 3 boetes

Toegevoegd: 09-03-2023, 15.05 uur
Wegpiraat moet verplicht op cursus en krijgt 3 boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - Een automobilist heeft zich vanochtend op de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Hoek dusdanig misdragen dat hij naast drie bekeuringen ook een educatieve maatregel opgelegd heeft gekregen.


Een agent in een onopvallende politieauto zag de man rond 08.15 uur met hoge snelheid voorbij komen rijden. Vervolgens zag hij dat de bestuurder kort op zijn voorganger ging rijden en rechts inhaalde. Daarbij gebaarde de wegpiraat volgens de politie ook nog eens naar zijn voorganger. De man, een 42-jarige Vlissinger, seinde ook nog met zijn lichten naar andere weggebruikers en hield weinig afstand.

De agent zette de man aan de kant en gaf hem bekeuringen voor het rechts inhalen en het niet aangeven van richting. Na correctie kwam de door de man gereden snelheid uit op 147 kilometer per uur. Hier werd hij ook voor beboet. Daarnaastt krijgt hij een rijvaardigheidsonderzoek (educatieve maatregel) opgelegd dat hij op eigen kosten verplicht moet volgen. Voor het bumperkleven en het seinen met de verlichting bleef het bij een waarschuwing.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wtf (10-3-2023 om 11:44)
De cel in met deze weg misbruiker, auto naar de domeinen en op ze minst 1 tot 2jaar als stok achter de deur rijbewijs kwijt/inleveren... Weg met dit veel te soft pamper systeem werkt niet dan blijft hij dit huftergedrag en inderdaad beeldt te gevaarlijke gedrag tonen beter voorkomen als genezen inderdaad eens met vele reacties hier dank
Ik (10-3-2023 om 09:08)
Gelijk rijbewijs innemen en nooit meer terug geven. Hij heeft geluk gehad dat hij het ooit gehaald heeft. Zo iemand is geen rijbewijs waard. Laat hem lekker fietsen.
Franky (10-3-2023 om 00:33)
Mulder gedragingen, daar mag men er max 3 van geven in 1 casus. Maar een EMG cursus is duur, mogelijk wel 4 cijfers voor de komma! Voor sommigen kan dit dus een maand loon zijn aan bestraffingen.
Vlissinger (9-3-2023 om 23:21)
Als chauffeur zie ik veel van dit soort narcistische gekken op de weg. Ze vinden gewoon dat iedereen zich aan moet passen aan hun zodra ze haast hebben. Dit soort gekken gaan het ook nooit leren door hun empathieloze narcistische stoornis en vinden dat wetten niet voor hun van toepassing zijn. Een normaal persoon snapt dat een ander zich aan dit rijgedrag ergert en zal dit niet doen maar dit soort mensen genieten zelfs van alle negatieve aandacht die ze met hun rijgedrag veroorzaken. Knettergek dus.
Joris (9-3-2023 om 22:16)
Voor iedereen die zich rijk rekent met het bestraffen van deze wegpiraat: Dit zal weinig indruk maken op zo'n gast. Hooguit raakt hij gefrustreerd door deze 'straf' en wordt hij nog gevaarlijker in het verkeer. De oplossing die 'zeeuw' oppert is helaas niet toegestaan in ons land. We blijven die criminelen 2e kansen geven zelfs al rijden ze een jong gezin op een zebrapad dood of een gehandicapte vrouw in een rolstoel in tweeën.
Jac (9-3-2023 om 21:08)
Helaas ligt het ook vaak aan de "persoonlijkheid" van de persoon...... Vraag me af of je dat met boetes en een educatieve maatregel kan veranderen. Misschien eens laten onderzoeken door een psychiater/psycholoog en in therapie. Sommige mensen zijn altijd zo gestoord in het verkeer dat het echt niet toevallig even een momentje van haast en stress is. Maar hij is in ieder geval lekker de lul, ik hoop dat ie in de toekomst wat normaler in het verkeer gaat doen.
Cookie-instellingen beheren