Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drukte rond Westerscheldetunnel door pechgeval

Toegevoegd: 15-06-2023, 15.49 uur - Update: 15-06-2023, 16.21 uur
Drukte rond Westerscheldetunnel door pechgeval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Weggebruikers die vanmiddag en vanavond door de Westerscheldetunnel (N62) willen rijden, moeten rekening houden met een langere reistijd. Dit komt door een vrachtwagen die in de tunnel pech kreeg. Volgens de tunnelorganisatie is het raadzaam de reis uit te stellen als dat kan.


De vrachtwagen kwam rond 15.25 uur met pech te staan in de tunnelbuis richting Borssele. Door het pechgeval werd tijdelijk één rijstrook afgesloten. Even leek het erop dat de vrachtauto zelfstandig de tunnel uit zou kunnen rijden maar dat is niet gelukt. De gestrande vrachtauto staat dus nog in de tunnel.

Het pechgeval zorgt naar verwachting nog uren voor forse verkeershinder, zo meldt de tunnelorganisatie. Volgens de Westerscheldetunnel is er nog altijd één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Ook geldt er een snelheidsbeperking (maximaal 70 kilometer per uur). "Naar verwachting zal de overlast tot na 20.30 uur duren. Houd rekening met zeer ernstige vertraging (circa 45 minuten) en stel indien mogelijk je reis uit", zo meldt de tunnelorganisatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (15-6-2023 om 19:57)
Oplossing =dat er weer goeie veerboten komen, dan heeft iedereen ruimte om aan de overkant te komen. En dan hoef je ook geen 70km te rijden om van Vlissingen naar Breskens te rijden als je gehandicapt of zo bent.
Auto (15-6-2023 om 19:32)
Boetes geven bij pechgeval in tunnel, net als in het buitenland. Dan gaan ze met goed materiaal door de tunnel. In het buitenland is een pechgeval sneller opgeruimd, Of moeten ze eerst een vergadering doen hier.
Nesnaj (15-6-2023 om 19:27)
Een vrachtwagenchauffeur parkeert daar echt zijn vrachtwagen niet voor de lol hoor. Helaas was ik ook anderhalf uur later thuis dan gepland. Deze combinatie met 2 lekke banden heb je echt niet in een half uur uit de tunnel.
c.j.w. (15-6-2023 om 17:54)
Het duurt veel te lang om een vrachtwagen uit de tunnel te krijgen . De oplossing zou kunnen zijn dat de Westerscheldetunnel zelf een shovel aanschaft , om gestrande voertuigen snel naar een veilige parking te brengen .
Meg (15-6-2023 om 17:35)
@Loesoe de betreffende vrachtwagen heeft twee lekke banden, daar kun je niet heel veel aan doen en die wegslepen gaat net wat lastiger.
Henk (15-6-2023 om 16:48)
@LOESOE Je weet niet wat de reden van het pechgeval is, kan van alles zijn. Ik ben het wel met je eens dat het wederom een puinhoop is, vorige week ook al. Waarom wordt er niet, net als op autosnelwegen, gebruik gemaakt van incidentmanagement? Zo snel mogelijk de weg weer vrij maken, zodat het verkeer er maar kort last van heeft. De Westerscheldetunnel is de belangrijkste verkeersader in Zeeland en er is geen alternatief.
Cookie-instellingen beheren