Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 48 km

File is automobilist te lang, gaat spookrijdend over vluchtstrook

Toegevoegd: 20-06-2023, 09.30 uur
File is automobilist te lang, gaat spookrijdend over vluchtstrook
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Rondom de Westerscheldetunnel was het gisterenmiddag weer aardig druk door een pechgeval op het tunneltracé. Hierdoor ontstonden net als vorige week flinke files. Eén van de automobilisten vond het kennelijk dusdanig lang duren dat hij besloot spook te rijden over de vluchtstrook. Dat meldt de politie.


Volgens de politie besloot de bestuurder van een bestelbusje op de N62 te keren en via de vluchtstrook terug te rijden. "Door snel handelen van de medewerkers van de Westerscheldetunnel konden wij ingrijpen en de bestuurder voorzien van een aantal bekeuringen. Het boetebedrag wordt bepaald door de verkeersofficier", zo laat de politie weten.

Vanwege een vrachtwagen met pech moest gisteren één van de rijstroken in de richting van Zeeuws-Vlaanderen worden afgesloten. Om het voertuig te bergen moest de Westbuis ook een tijdje helemaal dicht. Door het incident ontstond een lange file.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (20-6-2023 om 19:18)
@JACOBUS De vrachtauto stond niet aan het eind van de tunnel, maar in het diepste deel van de tunnel. Gelukkig worden dit soort pechgevallen tegenwoordig na de spits geborgen. En de file voor de tunnel was een stuk korter geweest, als automobilisten eindelijk eens fatsoenlijk gaan ritsen.
Lentezon (20-6-2023 om 16:03)
Beste stuurlui staan aan wal. Solliciteren zou ik zeggen wie weet komt het onder jullie bewind niet meer voor!!
henky (20-6-2023 om 12:37)
Jacobus de Koster niet alle Zeeuwen zijn zo snugger als jij
fred (20-6-2023 om 12:04)
inderdaad jacobus, DE oplossing, sleepwagens kunnen er tegenwoordig wel permanent staan Waarom geen blok rijden over de ander weghelft, tunnel auto ervoor bv 50 autos er tussen tunnel auto erachter en dan met een gepaste snelheid. Nu loopt het de spuigaten uit
Jacobus de Koster (20-6-2023 om 10:45)
Het was weer een raak in de tunnel. En de vrachtwagen stond aan het eind van de tunnel. Waarom niet direct een sleepwagen hem eruit laten trekken. Sluit de tunnel even af en laat de sleepwagen ervoor scheelt een hoop ellende mijn inziens.
Kees (20-6-2023 om 10:03)
Het is slechtgesteld met onderhoud van veel vrachtauto.s en ook auto.s. te gek voor woorden al het oponthoud dat raakt men beu.
Cookie-instellingen beheren