Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fietser aangereden in Goes

Toegevoegd: 04-08-2023, 12.41 uur
De fietser hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De fietser hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

GOES – Een fietser is vrijdagmorgen aangereden op een rotonde in Goes. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse.


Het ongeval gebeurde omstreeks 11.55 uur op de rotonde ter hoogte van het Stationspark in Goes. Door vermoedelijk een voorrangsfout kwamen een bedrijfsbusje en een fietser met elkaar in botsing. De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse.

De aangereden man is door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij bleek niet mee te moeten naar het ziekenhuis. De politie heeft de afslag richting het Stationspark tijdens het ongeval afgesloten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wielrennert (5-8-2023 om 12:30)
@Kees: niemand geeft hier hagen of ander groen de schuld van de aanrijding. Het gaat hier om de onoverzichtelijkheid bij rotondes. Een heg, ander groen of zelfs een bestelbus op de hoek van een rotonde of kruispunt kan het uitzicht ontnemen van zowel de fietser als de automobilist. Bij dit ongeluk heeft de heg waarschijnlijk geen rol van betekenis gespeeld, maar dit punt passeer ik meer dan 10x per week en je ziet als fietser als op het allerlaatste moment de auto die van het station komt. En dan moet je geluk hebben dat de automobilist ook niet te ver doorrijdt naar de rotonde, want die heeft ook pas op het allerlaatste moment een goed zicht op de verkeerssituatie van links. Overigens ben ik het wel met je eens dat iedereen gehaast is.
R (5-8-2023 om 08:43)
@ kees, precies . De rotondes moeten eigenlijk ook allemaal een verplichte rijrichting krijgen voor fietsers. En de voorrang voor fietsen er af halen. Zelf stop ik liever voor niets dan dat ik voorrang had maar in t gips beland.
Kees (4-8-2023 om 20:32)
Om hagen en ander groen de schuld te geven van een aanrijding is wel ’ kort door de bocht’. Ik fietst er ook regelmatig maar houdt altijd in gedachte dat, ook al heb ik voorrang, dat dat niet impliceert dat ik het ook krijg. Ik zal zeker vloeken als ik het niet krijg maar je ook al heb je voorrang, belangrijker is dat de ander voorrang verleend. Zeker in de positie als fietser. Helaas is tegenwoordig zowel de fietser als de auto/bus bestuurder te gehaast om goed op te letten en te anticiperen op wat gebeurd…
Jo de Koeck (4-8-2023 om 19:03)
Een gemeente die onoverzichtelijke rotondes creëert en die vol laat groeien moest aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de schade, overzicht in het verkeer mag niet belemmerd worden door groen, daar zijn andere plaatsen voor. Het is soms net of ze het er om doen deze "verkeersspecialisten".
Adrie (4-8-2023 om 17:29)
De verkeersveiligheid laat veel te wensen over op deze rotondes, ook die bij het stadskantoor. Ik vermijd ze zoveel mogelijk of het nu in de auto, fiets of te voet is. Gemeente Goes doe er wat mee !!!
Wielrennert (4-8-2023 om 14:55)
Moet je om te beginnen die heg eens weghalen. Zowel de fietsers op het fietspad, als de automobilisten die van het NS station komen, zien elkaar niet. Een heg staat leuk, maar op die plek heb je geen goed zicht op de verkeerssituatie.
Cookie-instellingen beheren