Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

'Recalcitrante' man kotst over agent in Breskens

Toegevoegd: 05-08-2023, 10.38 uur
'Recalcitrante' man kotst over agent in Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

BRESKENS - Een aangehouden verdachte heeft zichzelf een hoop schoonmaakkosten op de hals gehaald. Hij was zo dronken dat hij meerdere malen moest overgeven. Een van de keren was over een agent heen.


Afgelopen nacht om 02.00 uur surveilleerden twee agenten te voet op de Boulevard in Breskens. Een man probeerde hun aandacht te trekken door zich, volgens de polite, recalcitrant te gedragen en daagde de agenten uit. De agenten waren het zat toen hij het verkeer hinderde door midden op de weg te gaan staan en de agenten uitschold voor ‘kankerwouten’. Hij rende hierna weg maar kon snel aangehouden worden omdat hij struikelde over de trapjes aldaar.

De 31-jarige man uit Breskens verzette zich bij zijn aanhouding en werd daarom geboeid. Hij werd onder begeleiding op de achterbank van een dienstauto geplaatst waar het mis ging. De man moest plotseling overgeven terwijl een van de agenten dicht bij hem was. Die kreeg dan ook de volle laag. Met spoed werd de verdachte naar een andere locatie gebracht om hem over te zetten in een bus die beter uitgerust is tegen dronken verdachten. Onderweg moest de man nog een keer overgeven. Ook nadat hij in de politiebus op weg was naar de overnachtingslocatie in Middelburg ging het nog een keer mis en gaf hij over. Uiteindelijk is hij ingesloten in een cel om zijn roes uit te slapen.

Hij krijgt een proces-verbaal voor belediging, openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. De schoonmaakkosten van twee politieauto’s en de reiniging van de kleding van de politieagent zal hij moeten betalen. De agent kon zijn werkzaamheden, nadat hij zich gereinigd en omgekleed had, hervatten.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (6-8-2023 om 16:18)
Bericht voor Ad ik denk dat de dienders het spuugzat waten
Klokkenluider (5-8-2023 om 18:50)
Wel grappig @Ad J heb ten alle tijden kritiek op iedereen hier dat is pas bijzonder! Waar is het mis gegaan bij hem in zijn jeugd? Of...?!!
Emergo (5-8-2023 om 18:32)
@A Jonkers Er is inderdaad iemand tijdens transport op de loop gegaan. Maar de rest: "U weet het toch ...dan om er in te geraken" U hebt blijkbaar een grote duim om uit te zuigen.
Jo de Koeck (5-8-2023 om 15:41)
Zo'n sukkel moeten ze een kap op zetten en in zijn eigen kots gaar laten koken. Vandaag gaat hij vast weer een afzakkertje halen daar en dan gezamenlijk "mooie" herinneringen ophalen. Waarim niet zelf laten reinigen de volgende dag tot alles blinkend schoon is, desnoods trekt hij daar maar een paar dagen voor uit die bezopen nietsnut. En de cafés maar schenken aan alco's.
Jacob (5-8-2023 om 14:46)
Wat een sukkel die heeft een geweldige visserij feest achter de rug Diep in de buidel tasten voor deze sukkel.
Ad Jonkers (5-8-2023 om 12:10)
@Miranda Had u gedacht dat deze persoon een celstraf zou krijgen? U weet het toch; in Nederland is het veel gemakkelijker om te ontsnappen uit een bewaakte inrichting dan om er in te geraken. Bovendien kan men altijd ontsnappen bij een plaspauze tijdens het vervoer. Arm landje; waar en wanneer is het fout gegaan?
Cookie-instellingen beheren