Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zowel verdachte als slachtoffer steekpartij minderjarig

Toegevoegd: 05-08-2023, 16.54 uur
De politie doet nog nader onderzoek.
De politie doet nog nader onderzoek.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

HULST - Zowel de vermoedelijke dader als het slachtoffer van het steekincident dat zaterdagmiddag plaatsvond in Hulst zijn minderjarig. Volgens de politie gaat het om een jongen van 14 en een meisje van 16.


Het steekincident werd rond 15.25 uur gemeld vanaf de Tolweg bij Absdale. Het slachtoffer is het 16-jarig meisje. Voor haar werd een ambulanceteam opgeroepen. De politie meldt dat het slachtoffer zich onder doktersbehandeling heeft laten stellen.

De verdachte sloeg na de steekpartij op de vlucht, het steekvoorwerp achterlatend. Rond 16.00 uur meldde de politie dat toen een 14-jarige jongen als verdachte was aangehouden. De politie doet nog nader onderzoek naar de aanleiding van het incident. Voor enkele (jonge) getuigen is slachtofferhulp ingeroepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirk (6-8-2023 om 22:29)
Response op de heer Ad Jonkers. Beste Ad, Ik begrijp niet wat Amerika met dit fenomeen heeft te maken. U heeft blijkbaar een tijdje onder een steen geleefd. Dit ernstige steek incident is er een van honderden, waar de politie en justitie jaarlijks mee te maken krijgen. Aangetekend, dat het aantal steekincidenten nog steeds per jaar fors toeneemt. Bij een gedeelte van de jeugd is de kam in de broekzak omgeruild voor een mes. Soms zelfs een keukenmes. Ik mag toch aannemen, dat dit voor de ouders van dit ettertje een ware nachtmerrie. Wordt hier iets van geleerd: "Nee". In de krant van volgende week zullen ongetwijfeld weer nieuwe jeugdige steekincidenten vermeld worden. We zullen ermee moeten leren leven.
CvH (6-8-2023 om 12:16)
@Arthur: een Canadees onderzoek over psychologische effecten van gewelddadig games op hersenen van jongeren laat zien dat juist agressieve games schadelijk zijn voor hun geestelijke ontwikkeling. De games spelen in op identificatie met de agressor. Het spelen in de eerste persoon maakt actief gewelddadig, in tegenstelling tot passief, wanneer men toeschouwer is van een film. Daarnaast kan dit actieve aspect uitmonden in kopieergedrag. Omdat de games zo compleet zijn, wordt agressie op een volledige manier geleerd. Herhaling is een versterking van het effect van geweld op het brein en in games is veel herhaling. Hieruit kan je dus opmaken dat gewelddadige spellen agressief gedrag kunnen veroorzaken of versterken bij jongeren.
Michel (6-8-2023 om 11:57)
Voor zulks tuig, wat voor leeftijd dan ook, is maar een straf. sluit ze een tijdje op in een strafkamp. Maar het zal wel weer een nutteloos HALT-PRODUCKT worden.
henky (6-8-2023 om 11:57)
Vraag je eigen af wat de ouders voor rol hierin mogen hebben , er is degelijk wel wat mis ,ouders hebben geen tijd meer om ze op te voeden moeten werken om de schulden te kunnen betalen ,en daar zit het probleem dus beiden ouder(s) ook maar eens laten boeten wat hen kinderen een ander aan doen .
Arthur (6-8-2023 om 08:00)
@ Jvdm, jouw reactie slaat natuurlijk nergens op. Wat hebben gewelddadige spelletjes en films er nou mee te maken? Jeugd kijkt sowieso geen films en computer/game console spelletjes met geweld bestaan al bijna 30 jaar. Het heeft puur te maken met opvoeding en het feit dat er al jaren barbaren worden geïmporteerd.
Sara (6-8-2023 om 00:40)
14jaar? Ongelooflijk! Opsluiten en over 20 jaar weer eens het zonlicht laten zien! Flink aanpakken, zwaar berechten! En beslist niet volgens het jeugdrecht!
Cookie-instellingen beheren