Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
110 files van totaal 415 km

Stankoverlast in Hulst en Goes door brand in België

Toegevoegd: 14-08-2023, 10.03 uur
Stankoverlast in Hulst en Goes door brand in België
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

HULST – In de omgeving van Hulst en Goes wordt momenteel een brandlucht geroken. Deze lucht wordt veroorzaakt door een brand in België. De brandweer heeft metingen uitgevoerd.


Er woedt brand bij een recyclingbedrijf in het Belgische Willebroek, ongeveer dertig kilometer van de grens met Hulst. Door de wind is de brand te ruiken in delen van Zeeland. In België worden metingen uitgevoerd, er zijn tot nu toe geen gevaarlijke concentraties gemeten.

Gespecialiseerde eenheden voeren ook in Zeeland op verschillende plaatsen metingen.. Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven). De veiligheidsregio meldt: Door de geringe windkracht zal het enige tijd duren voor de rook en geuroverlast in delen van Zeeland is verdwenen. Er is contact geweest met het RIVM. De onderzoeksgegevens van de brandweer komen overeen met de bevindingen van het RIVM.

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goes (14-8-2023 om 11:12)
Hier had best een noodmelding voor verzonden kunnen worden. Wij hebben ook hoofdpijn, brandende keel en brandende ogen.
FJJ (14-8-2023 om 10:27)
Niet schadelijk? Ik krijg er hoofdpijn van, dat vindt ik schadelijk genoeg om hier meer mee te doen. Bijvoorbeeld mensen aanraden om ramen te sluiten. Stink echt enorm. Nooit zoiets geroken.
Cookie-instellingen beheren