Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 157 km

Bestuurder toeristentreintje beboet voor te zacht rijden

Toegevoegd: 29-09-2023, 20.20 uur
Bestuurder toeristentreintje beboet voor te zacht rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OOSTBURG – De bestuurder van een toeristentreintje heeft vrijdagmiddag een bekeuring gekregen voor het te zacht rijden. Het rijgedrag veroorzaakte een gevaarlijke verkeerssituatie.


De wijkagenten van Sluis zagen de bestuurder in de loop van de middag met 35 kilometer per uur over een 80-km/uur weg rijden. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie. Zo wilde een personenauto het treintje met een te lage snelheid inhalen. Hierdoor moest een tegemoetkomende auto ‘vol in de rem’.

 De agenten hebben de bestuurder van het treintje een bekeuring gegeven en gewezen op een andere route.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (30-9-2023 om 12:43)
Hier rijdt ook zo'n ding over de sluizen van Terneuzen, walgelijk gewoon, je komt er niet voorbij en veroorzaakt enorme files. Wanneer stopt deze onzin eens? Kunnen ze beter op het fietspad rijden.
Thijs (30-9-2023 om 12:14)
@ik Verkeershufters moeten toch aangepakt worden? Dat werd hier gedaan. Hopelijk heb jij je rijbewijs nog niet als je niet begrijpt waar hier het gevaar zit. @smeerkees Ja die 45 km/h auto's moeten ze ook schrappen van een 80 weg. Mensen die met een 45 km/h auto over een 80 weg rijden zijn de echte aso's, want die geven er schijnbaar niet om dat ze anderen, en zichzelf, in gevaar brengen en hinderen. Oorzaak en gevolg is voor heel veel mensen nogal een lastig concept. Hulde voor de politie dat ze eindelijk eens de veroorzaker van het gevaar beboeten! Op een 80 weg rij je gewoon 80. Durf je dat niet? Dan zoek je maar een andere route waarbij jij niet de hufter hoeft te zijn die iedereen ophoud.
Justitia (30-9-2023 om 11:51)
@Smeerkees Ooit van artikel 5 wegenverkeerswet gehoord; zo nee lees die maar eens.
Henk (30-9-2023 om 10:30)
En al die landbouwvoertuigen dan? Die zorgen ook dagelijks voor gevaarlijke situaties en die krijgen geen boetes.
Ik (30-9-2023 om 08:17)
Smeerkees jij hebt helemaal gelijk. Ze kunnen je niet beboeten met deze snelheid. Degene die inhaalde zit fout. Was zeker een beginnend agentje.
Kees100 (30-9-2023 om 07:40)
Als iedereen zich aan de snelheid zou houden zou dat een hoop ergernis en gevaarlijke situaties besparen. zie onze zuider buren die met 50 km over de weg drutsen, iedereen die gaat inhalen en zo ontstaan een berg gevaarlijke situaties . 45 km auto direct verbieden op de provinciale wegen, alleen in de polder laten rijden. Ik snap niet hoe je er in durft te rijden, gelukkig zijn er maar heel weinig, maar toch nog te veel Veel gevaarlijker dan een elektrisch stepje en dat mag niet rara.
Cookie-instellingen beheren