Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek mogelijke strafbare feiten in zorginstelling

Toegevoegd: 10-10-2023, 18.27 uur
Onderzoek mogelijke strafbare feiten in zorginstelling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - De politie is een onderzoek gestart naar mogelijke strafbare feiten in een zorginstelling in Colijnsplaat. De PZC maakt melding van verdachte overlijdens, maar de politie wil nog niet zover gaan en houdt het bij ‘incidenten’ die worden onderzocht. Volgens de politie zijn er vooralsnog ook geen aanhoudingen gedaan.


Het onderzoek startte deze zomer na een melding van zorginstelling Cleijenborch. Die instelling stelde eerder dit jaar een medewerker op non-actief naar aanleiding van signalen van andere medewerkers over mogelijke misdragingen in de zorg. “Eerder dit jaar ontvingen wij signalen van medewerkers over het functioneren van een medewerker. Hierop hebben wij de betreffende medewerker direct op non-actief gesteld en een extern onderzoeksbureau een arbeidsrechtelijk onderzoek laten uitvoeren”, zo vertelt Stichting Ouderenzorg Noord-Beveland (SONB), waar Cleijenborch onder valt.

“Meldingen en signalen over mogelijk ongewenst gedrag nemen wij zeer serieus en laten wij vanuit het oogpunt van zorgvuldigheid onafhankelijk onderzoeken. Op basis van eerste resultaten uit dit arbeidsrechtelijk onderzoek hebben wij vervolgens een melding bij de politie gedaan”, aldus de organisatie. Volgens de politie is de melding op 23 mei gedaan. “De politie en het OM zijn op basis hiervan een onderzoek gestart naar vermeende strafbare feiten, die in de instelling zijn gepleegd”, zo laat politiewoordvoerder Alwin Don desgevraagd weten.

Zowel de politie als SONB laten weten dat de berichtgeving summier is en vragen oproept. Don: “Politie en OM beseffen dat de informatie die zij nu naar buiten brengen zeer summier is. Dit heeft te maken met het feit dat het onderzoek voorlopig niet is afgerond. Indien meer duidelijk wordt, zullen politie en OM dat kenbaar maken. Politie en OM staan in nauw contact met de betrokken partijen zoals de bewuste zorginstelling, gemeente Noord-Beveland en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd”, aldus de politiewoordvoerder. De zorgorganisatie laat weten de resultaten van het onderzoek af te wachten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (11-10-2023 om 12:07)
Zulke berichten die ook via de landelijke mediahuizen tot ons komen , zorgen ook voor onrust bij familie naasten en personeel van soortgelijke instellingen. Nu afwachten wat hieruit komt.
Cookie-instellingen beheren