Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Rubberboot achtergelaten na mislukte controle

Toegevoegd: 16-10-2023, 16.09 uur
De politie heeft deze foto van het bootje gedeeld.
De politie heeft deze foto van het bootje gedeeld.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De zeehavenpolitie is op zoek naar de opvarenden van een rubberbootje dat twee weken geleden werd gezien op de Westerschelde, ter hoogte van buurtschap Griete bij Terneuzen.


Een vaarpatrouille van Rijkswaterstaat merkte op zaterdagmorgen 30 september een klein rubberbootje op. "Toen de twee opvarenden in de gaten kregen dat Rijkswaterstaat een controle wilde instellen, zetten ze vol koers richting het vaste land en voeren het slik op. Vervolgens gingen de opvarenden er te voet vandoor en verdwenen over de dijk", zo vertelt de politie vandaag.

Agenten van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen stelden nog een onderzoek in, maar troffen niemand meer aan. Het bootje werd in beslag genomen voor onderzoek. Vanmiddag is een foto van het vaartuig gedeeld. De zwarte rubberboot heeft als opvallend detail meerdere gele strepen op de romp. Het ging om een relatief klein exemplaar dat niet zo gebruikelijk is op de Westerschelde, zo laat de politie weten.

Omdat vermoed wordt dat de opvarenden zich mogelijk met criminele activiteiten bezighouden, stelt de Zeehavenpolitie een nader onderzoek naar de herkomst van het bootje en de identiteit van de opvarenden. Om getuigen te achterhalen, voerde de Zeehavenpolitie vandaag in samenwerking met de Douane een passantenonderzoek uit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (17-10-2023 om 09:20)
Koninklijke kleur combinatie! Nu het vingerafdrukken onderzoek nog afwachten..
Ik (17-10-2023 om 07:31)
Hoe kun je dan zo stom zijn om in een opvallend bootje te varen.
Cookie-instellingen beheren