Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Fikse buien zorgen voor wateroverlast

Toegevoegd: 14-06-2007, 19.18 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Fikse regenbuien hebben donderdag aan het begin van de avond op diverse plaatsen in de provincie voor wateroverlast gezorgd. Eerder op de dag gebeurde dat al in andere delen van het land.

Wateroverlast
Rond 18.40 uur kwamen bij de Regionale Alarmcentrale in Middelburg de eer-ste meldingen binnen van wateroverlast. Het brandweerkorps Hulst moest uitrukken voor meldingen aan de Absdaalseweg en de Frans van Waesberghe-straat in Hulst.

Ook in de Morlodestraat in Krabbendijke zorgde de neerslag voor problemen. Ook daar werd de brandweer ingezet. De buien trokken met name over de oostelijke helft van de provincie. Boven Walcheren was nauwelijks neerslag. Schouwen-Duiveland kreeg te maken met enkele hagelbuien.

Stevige buien
De weerbureau's voorspellen ook voor de komende uren nog de nodige buien. Deze zullen soms gepaard gaan met onweer, hagel en zware windstoten. De wind kan plaatselijk snelheden bereiken van meer dan honderd kilometer per uur. Pas in de nacht neemt de kans op neerslag af.

Het KNMI waarschuwt met name automobilisten voor de buien. Deze kunnen voor problemen gaan zorgen omdat deze vaak plotseling losbarsten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren